У Раднику презадовољни послије побједе: Труд и вјера у себе увијек се исплате

Дарко Пашагић
У Раднику презадовољни послије побједе: Труд и вјера у себе увијек се исплате

Бијељина - Фудбалери Радника забиљежили су трећу узастопну побједу, а овог пута оружје пред расположеном четом Младена Жижовића положио је Зрињски, који је голом Демира Пеце у 62. минуту савладан са 1:0.

До прије само три кола Бијељинци су се налазили на претпосљедњем мјесту са само три освојена бода, али у наредних 270 минута на свој конто уписали су девет бодова и сада су већ пети, а у идућим колима би, ако наставе са добрим играма и резултатима, могли направити и корак више ка врху.

- Још једном се показало да се труд и вјера у себе увијек исплате. И када нам резултатски није ишло, међусобно смо се бодрили, наставили вриједно да радимо и вјеровали да мора доћи наших пет минута. Сигурно је да добро играмо у посљедње вријеме, јер нисмо случајно везали три побједе - нагласио је Пецо, којем је ово био други погодак ове сезоне.

Већина познавалаца фудбала сматра да Зрињски и ове сезоне има најбољу екипу и да је главни кандидат за титулу.

- Због тога је ова побједа дража, јер смо је остварили над веома квалитетним ривалом. До тријумфа смо дошли играјући паметно и веома борбено. Нисмо срљали и на крају се посрећило да постигнемо погодак - додао је Пецо.

Млади стручњак на клупи Бијељинаца Младен Жижовић је презадовољан.

- Најбитније је да смо послије ове побједе дошли на мјесто гдје смо и хтјели. Објективно, по играма у досадашњем дијелу првенства то је више него заслужено. Најважније је да је нисмо губили главу када нам резултати нису били по вољи. Када имате исправан став и када вјерујете да ће све доћи на своје мјесто, онда се то углавном и обистини. Нажалост, то некада буде погубно по тренере, јер у већини клубова немају много стрпљења ако резултати крену низбрдо - рекао је Жижовић.

- Некада ми стварно не буде јасно да се може толико гријешити на утакмицама, гдје притисак јавности није баш толико велики. Међутим, има и оних који свој посао квалитетно одраде. Није важно да ли се побјеђује или губи, јер сам прошле године хвалио Шеховића и послије пораза од Слободе - наставио је Жижовић.

Времена за дуге прославе нема, јер је пред Радником до краја септембра серија утакмица у ритму сриједа - субота.

- Већ у сриједу играмо шеснаестину финала Купа БиХ против ГОШК-а у Габели, а потом већ у суботу гостујемо код Жељезничара у првенству. Четири дана касније дочекујемо Челик, па затим гостујемо код Звијезде 09 у комшилуку. Било би лијепо наставити серију и прву трећину првенства завршити добрим резултатима, али полако. Идемо меч по меч - додао је Жижовић.

 

Радник      1 (0)
Зрињски   0 (0)

Стријелац: 1:0 Пецо у 62. минуту.
Стадион: Градски у Бијељини.
Гледалаца: 600.
Судија: Адмир Шеховић (Сарајево) 7.
Жути картони: Попара (Радник), Јаковљевић (Зрињски).
Играч утакмице: Демир Пецо (Радник) 7,5.

Радник: Билобрк 7, Васић 7 (од 76. минута Бечелић -), Симоновић 7, Шуберт 7,5, Радовић 7, Ђурић 7,5, Попара 7, Пецо 7,5, Мекић 7 (од 72. минута Мотика -), Максимовић 7, Карић 7 (од 84. минута Зукић -). Тренер: Младен Жижовић. 

Зрињски: Бркић 6, Гојковић 6, Чурјурић 6,5, Чирјак 6,5, Кунић 6,5 (од 83. минута Бенцун -), Шовшић 6 (од 83. минута Пезер -), Лендрић 6 (од 60. минута Говедарица 6), Јаковљевић 6,5, Рустемовић 6,5, Мандић 6, Кадушић 6,5. Тренер: Хари Вукас.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана