У Мркоњић Граду више од 300 играча бори се за 10.000 КМ

Илијана Божић
У Мркоњић Граду више од 300 играча бори се за 10.000 КМ

МРКОЊИЋ ГРАД - Учешће на 14. традиционалном турниру у малом фудбалу у Мркоњић Граду, који је  почео у петак, а трајаће до 3. фебруара, окупиће 300 учесника.

 

Ова манифестација организује се у знак сјећања на повратак становништва на огњишта послије посљедњег Одбрамбено-отаџбинског рата, а “Арена Нове банке” поново ће бити поприште мајстора на “петопарцу”. Организатори турнира су КМФ Полицајац и општина Мркоњић Град, а наградни фонд је 10.000 марака.

- Ове године имамо рекордан број такмичара који чине четири категорије преко 40 екипа. Предсједник организационог одбора је начелница Дивна Аничић која се потрудила да обезбиједи средства из буџета с циљем да се повећа наградни фонд, а самим тим број екипа и квалитет игре. То се показало дјелотворно - рекао је директор Културно-спортског центра Мркоњић Град Боро Бошкић.

Турнир окупља квалитетне екипе са читавог простора Републике Српске.

- Такмичари долазе из Бањалуке, Челинца, Добоја,  Шипова, Језера и других градова, а имамо и двије екипе из федерације БиХ - рекао је Бошкић и додао да се сениори посебно истичу, јер чине преко 20 екипа.

Нагласио је да ће се такмичити три екипе претпионира и 15 тимова које чине ветерани. 

- Турнир у малом фудбалу одржава се по систему 5+1, а љубитељи футсала имаће прилику да гледају формат 4+1 који утакмице чини веома занимљивијим и узбудљивијим - рекао је Бошкић.

Истакао је да су ове године сви играчи осигурани, те да се посебна пажња поклања безбједности и да ће посљедњег дана турнира бити проглашени и најбољи спортисти општине за 2019. годину.

И. Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана