У Крупи близу рјешења питања новог шефа стручног штаба: Бошњаковић стиже у кањон Тијесно

Дарко Пашагић
У Крупи близу рјешења питања новог шефа стручног штаба: Бошњаковић стиже у кањон Тијесно

БАЊАЛУКА - Искусни стручњак из Тузле Миленко Бошњаковић по свему судећи водиће фудбалере крупе у наставку сезоне.

Послије неочекиваног одласка са кормила Велимира Стојнића, који се повукао због породичних проблема челници премијерлигаша из кањона Тијесно су се бацили у потрагу за новим кормиларом. У оптицају је било неколико провјерених тренерских имена, а поред Бошњаковића спомињали су се Дарко Несторовић, Жељко Врањеш, па чак у неким опцијама и Драган Јовић, који је одмах захвалио на позиву, јер живи у Аустрији.

Сам Бошњаковић, који је посљедњи ангажман имао у тузланској Слободи је послије првих контаката нагласио да нема ништа против да дође у Крупу, а до коначног договора требало је да дође синоћ.

- Не бих имао ништа против да преузмем Крупу, која ми је веома драг клуб. Поготово што Бањалуку сматрам једним од најљепших градова. Већ смо обавили неколико разговора и знам да је у игри за исту позицију било још неколико тренера. Искрен да будем ужелио сам помало тренерског посла, јер сам без ангажмана од децембра, када сам отишао из Слободе - нагласио је Бошњаковић.

Рекао је да заостатак Крупе у односу на остале ривале није велики и да се може надокнадити.

- Помно пратим дешавања у Премијер лиги и вјерујем да се Крупа може спасити најгорег, поготово што је до краја првенства остало стварно још много, много, утакмица. Најважније је екипу извући из апатије у коју су упали, направити два-три добра резултата и послије тога биће много лакше - рекао је тренер из Тузле.

Бошњаковић је у каријери водио три премијерлигаша. Сем Слободе био је у Тузла ситију и Звијезди 09, а једно вријеме радио је и као тренер зворничке Дрине. Најбоље резултате остварио је са тимом из Симиног Хана кога је водио на 12 премијерлигашких мечева уз скоро од седам побједа, три ремија и два пораза. Звијезду 09 преузео је у марту 2019. године, када је била практично отписана, али у десет утакмица освојио је 15 бодова у тој сезони тим из етно-села Станишићи сачувао је елитни статус.

Само седам бодова

Крупа је у првих 12 кола освојила само седам бодова. Побиједила је на свом терену Олимпик и направила велико изненађење тријумфом над Жељезничаром на “Грбавици”, а ремизирала је са Радником. Код куће је направила два велика “кикса”, када је поражена од директних ривала у борби за опстанак, Слободе и Младости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана