У Борцу добро расположење пред суботњи дуел: У оптицају сва три знака на “Грбавици”

Дарко Пашагић
У Борцу добро расположење пред суботњи дуел: У оптицају сва три знака на “Грбавици”

Бањалука - Пред суботње гостовање код Жељезничара на “Грбавици” у оквиру првог кола Премијер лиге БиХ у табору Борца влада добро расположење, а шеф стручног штаба Бањалучана Бранислав Крунић сматра да су у дуелу против Сарајлија могућа сва три знака.

Овај дерби игра се од 20.30 часова, а премијерлигаш из Платонове улази силно мотивисан да већ на старту покаже да се није без разлога вратио у елиту.

- Мислим да су на “Грбавици” могућа, да се тако изразим, сва три знака, можемо побиједити, изгубити или одиграти неријешено. Очекује нас квалитетан противник, а ситни детаљи ће одлучити. У клубу је позитивна атмосфера, код играча је примјетно заједништво и надам се повољном резултату - нагласио је Крунић.

Кормилар Бањалучана није хтио да говори којих ће 11 играча истрчати на терен, али је истакао да нема никаквих кадровских проблема пред овај меч.

- Рано је да говоримо о стартној постави, то ће се знати пред утакмицу. Имамо 22 играча који могу почети меч, а не бих да говорим ко ће бити стартер, јер постоје они који су близу почетног састава, а због мојих тактичких замисли неће бити ни међу 18. Најважније је да нема кажњених, сви су здрави, а све новајлије ријешиле су папирологију и добили радне дозволе - додао је Крунић.

Капитен Бањалучана Стојан Врањеш у старо јато вратио се зимус из Жељезничара.

- Са нестрпљењем очекујемо почетак меча. Свјесни смо да ће бити тешка утакмица, али паметном игром можемо да парирамо “Жељи”, који је увијек фаворит на “Грбавици”. Међутим, желимо да у сваком мечу идемо на побједу и надам се добром резултату - истакао је Врањеш.

Према ријечима предсједника клуба Вице Зељковића, Борац улази потпуно растерећено у шампионат, јер је обезбијеђен буџет за цијелу сезону.

- Сигурно је ­да­ у овој сезони нећемо направити ни марку новог дуга.­ Недавно с­мо обећали ­да ћемо у року од 60 дана ријешити сва дуговања, а за сада ­с­мо успјели да то урадимо отприлике 60 одсто. Остатак ћемо ријешити до краја мјесеца ­и онда н­ам остаје само дуг према Пореској управи - рекао је Зељковић.

Осврнуо с­е ­на прелазни р­ок­ и­ на такмичарске амбиције клуба.

- Крећемо у нови поход. Све што је било до н­ас­ одрађено је професионално. Св­е ­што је­ стручни штаб о­д ­нас тражио успјели см­о да испунимо и доведемо појачања, која су у својим претходним клубовима била носиоци игре. Довели смо ­и­ неколико млађих фудбалера,­ који треба да буду будућност Борца. Сви­ желимо на с­ам­ врх,­ ал­и нећемо никуда журити. Најважније ј­е да будемо стабилни и да испунимо зацртано, и ако лоше крене на старту шампионата. Циљ нам је да на крају јесени будемо међу шест првопласираних и да не заостајемо много бодовно за водећим екипама. То би нам дало реалне шансе да на прољеће нападнемо неко од мјеста која води у Европу - додао је Зељковић.

Навијачка група “лешинари” бодриће у новој сезони играче Борца, за разлику од претходне сезоне у Првој лиги РС, када су бојкотовали мечеве, а већ за суботу је најављен одлазак пет аутобуса са присталицама Бањалучана у Сарајево. Парови првог кола: субота: Вележ - Младост (17.30 часова), Звијезда 09 - Тузла сити (17.30), Жељезничар - Борац (20.30), недјеља: Сарајево - Зрињски (19), Слобода - Радник (20.30), понедјељак: Широки Бријег - Челик (21 час).

Генерални спонзор

У наредној такмичарској сезони генерални спонзор биће бањалучка компанија “Проинтер”, која се бави информационим технологијама.

- Уговор је потписан на годину, са могућношћу продужења. Вјерујем да ћемо испунити очекивања нашег новог генералног спонзора и да ће сарадња и послије истека уговора бити настављена - нагласио је директор Борца Дејан Лукендић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана