У Бијељини најављена ''транспаретна и правична подршка спортистима''

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- Град Бијељина наставиће са снажном подршком спортистима и спортским организацијама и побољшаће Правилник о додјели средстава у спорту тако да буде више транспарентан и правичан, изјавио је градоначелник Љубиша Петровић на новогодишњем пријему за спортске раднике и представнике клубова са подручја града.

"Трудићемо се да примјерено наградимо сваки значајан успјех јер, осим спортских успјеха, изузетно цијенимо вашу улогу у побољшању здравља грађана и педагошки рад са младима", рекао је Петровић.

Зоран Миљановић, представник клубова који окупљају ратне војне инвалиде и друга лица са инвалидитетом, рекао је да нису задовољни досадашњим издвајањима града за подршку овим клубовима кошарке, одбојке и стреличарства, саопштено је из Градске управе Бијељина.

"Иако радимо у пуном саставу и остварујемо чак и међународне успјехе, помоћ града је последњих година смањена за трећину, са тридесетак на двадесетак хиљада КМ годишње и очекујемо да ћете исправити ту грешку", навео је Миљановић.

И представник Шаховског клуба "Светозар Глигорић - Пантери" Владо Стојановић рекао је да нису задовољни издвајањима Градске управе за овај спорт, те изразио очекивање да ће се ситуација побољшати.

"Бијељина има најбоље младе шахисте у Републици Српској и БиХ и јединог шаховског велемајстора у нашој земљи, који је осмоструки олимпијски репрезентативац БиХ и освајач 11 медаља на Првенству Европе у шаху", навео је Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана