ТВ турнир “Добој 2020”: Могуће учешће мањег броја екипа

С. К.
ТВ турнир “Добој 2020”: Могуће учешће мањег броја екипа

ДОБОЈ - Традиционално, 52. по реду, издање рукометног ТВ турнира шампиона “Добој 2020” биће одржано и ове године, али ће највјероватније имати мањи број екипа. Према ријечима предсједника Извршног одбора турнира Енеса Суљкановића, тражи се најбоља верзија за августовску смотру.

- Задржаћемо континуитет, али ћемо тек одлучити какав ће бити њен коначни изглед. Имамо неколико опција и све ће, вјерујем, бити дефинитивно јасно 20, за када је планиран састанак Организационог одбора на којем би требало да буде донесена коначна одлука - рекао је Суљкановић.

За сада је сигурно да је термин одигравања турнира остао од 18. до 22. августа, уколико буде играно са осам екипа.

- Постоји опција и са мањим бројем, што би, наравно, скратило турнир за два или три дана. Могуће је да наступе само екипе са простора бивше Југославије, а можда буде и нокаут фаза. Доста тога ће зависити и од коначног мишљења министарстава здравља и спорта, као и Кризног штаба. За сада је све у реду, али морамо да будемо опрезни. Такође, комплетан материјал смо послали у ЕХФ са којим све ове године имамо изванредну сарадњу - појаснио је први човјек турнира.

Он је, такође, потврдио да има позитивне одговоре од свих екипа које би требало да се у другој половини августа појаве у Добоју, али да не жели да их открива док не буде донесена коначна одлука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана