Турнир у малом фудбалу “Борик Нектар 2022”: Праве битке тек предстоје

 Дарко Пашагић
Турнир у малом фудбалу “Борик Нектар 2022”: Праве битке тек предстоје

БАЊАЛУКА - Иако је до краја традиционалног 47. турнира у малом фудбалу “Борик Нектар 2022” остало још пет такмичарских дана, већ сада се може рећи да је ова смотра оправдала очекивања.

Организатор Спортски центар “Борик” је ове године успио да у седам старосних категорија окупи 195 екипа и тако буде на нивоу неколико ранијих турнира.

- Код сениора, ветерана са више од 35 и ветерана са више од 50 година играло се прво по групама, а онда се наставило по куп систему, док је у млађим категоријама од почетка играно елиминационим системом. Задовољни смо бројем пријављених екипа, а у најинтересантнијој категорији, сениори, опет смо имали 64 пријављене екипе. Код ветерана са више од 35 година било је 17 учесника, а код ветерана са више од 50 година осам - нагласио је руководилац турнира “Борик Нектар 2022” Јовица Кесеровић.

Посебно је занимљиво да је у четири млађе старосне категорије пријављено чак 106 екипа.

- То је далеко више од свих наших очекивања, а не смије се заборавити да млађе категорије нису плаћале котизацију за турнир, што значи да је више од 1.000 дјечака на овај начин добило прилику да покаже своје умијеће на овогодишњој смотри. Ако је судити по ранијим турнирима, сигурно је да међу њима има талената, који ће тек наредних година стасати у праве играче, не само на паркету, већ и на великом фудбалском терену - наставио је Кесеровић.

У сриједу и четвртак на распореду су утакмице осмине финала сениорског турнира, четвртфинале је у петак, полуфинале у суботу, а сви финални мечеви заказани су за недјељу.

- И у досадашњем току такмичења било је веома занимљивих утакмица, али права узбуђења тек нас очекују у преосталих пет дана овогодишње смотре. Остало је 16 најбољих екипа, свака од њих има квалитетне појединце и тешко је рећи ко је међу њима фаворит. Наравно, сви остављају могућност да се пред саму завршницу додатно појачају и то је сигурно додатна чар ове смотре - рекао је Кесеровић.

По висини новчане награде за прво мјесто смотра у “Борику” се издваја од осталих турнира, који се играју у региону.

- Од ове године награда за прво мјесто на сениорском турниру поново износи 20.000 марака, док пораженом финалисти припада 3.000 марака. Новчане награде добијају побједници и другопласиране екипе у обје конкуренције ветерана. Уз све то током свих дана турнира имамо и награде за гледаоце са купљених картама, а све недобитне улазнице посљедњег дана, 25. новембра, учествују у извлачењу, гдје нас очекују знатно богатије и разноврсније награде - истакао је Кесеровић и додао да је ове године “Нектар” поново генерални спонзор турнира.

Дворана “Центар”

Елиминациона такмичења млађих категорија одиграна су у дворани “Центар”.

- Нисмо имали толико термина у дворани “Борик”, али ће завршница свих старосних категорија бити одиграна у бањалучком храму спорта и вјерујем да ће љубитељи малог фудбала моћи да уживају - рекао је Кесеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана