Турнир у малом фудбалу “Борик 2020 Povered by Jelen” стартује 8. децембра

Д. П.
Турнир у малом фудбалу “Борик 2020 Povered by Jelen” стартује 8. децембра

БАЊАЛУКА - Традиционални турнир у малом фудбалу “Борик 2020 Povered by Jelen” почеће 8. децембра и биће одигран и ове године, иако живимо у времену пандемије вируса корона.

Истакао је ово директор Спортског центра “Борик” Ненад Талић и потврдио да је ова смотра пред своје 45. јубиларно издање добила новог генералног спонзора “јелен” пиво из компаније “Molson Coors”.

- Дуго смо размишљали да ли да се турнир одигра или не и на крају смо донијели одлуку да се традиција дуга четири и по деценије не прекине уз поштовање свих епидемиолошких мјера. Без обзира на ситуацију у којој се налазимо, очекујем да се пријави више од 100 екипа и да ће бити одиграно више од 200 утакмица. Наш турнир подржали су бројни бивши и садашњи спортисти, спортски радници, глумци, политичари, тако што су у изазову “20 за Борик” жонглирали са лоптом 20 пута - рекао је Талић.

Руководилац турнира биће Јовица Кесеровић, који је истакао да ће се он играти у шест старосних категорија.

- Наступиће: сениори, ветерани 35+, ветерани 50+ и млађе категорије (У-12, У-14, У-16). За сениорски турнир котизација износи 150, за ветеране 100 КМ, а за млађе категорије она се неће плаћати. За разлику од ранијих сезона, смањен је и наградни фонд. Тако ће побједнику сениорског турнира припасти 5.000, а другопласираној екипи 1.000 марака. Пријаве за турнир примају се од 25. новембра до 2. децембра, жријеб је 4. децембра, а финале 26. децембра - нагласио је Кесеровић и додао да ће финална утакмица бити преношена на Радио-телевизији Републике Српске.

Покровитељ турнира је град Бањалука, а организатор Спортски центар “Борик”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана