Тунир “Борик 2019” од 2. до 24. децембра

Срна
Тунир “Борик 2019” од 2. до 24. децембра

Бањалука - Турнир у малом фудбалу “Борик 2019”, који ће у Бањалуци бити одржан од 2. до 24. децембра, окупиће 66 екипа разних узраста, најавио је организатор ове манифестације Јовица Кесеровић.

Кесеровић је на конференцији за новинаре поводом почетка промотивне кампање турнира, који ће бити одржан у Спортској дворани “Борик”, рекао да ће учесници бити подјељени категорије од 55 и више година, ветерани од 35 и више, те до 12, до 14 и до 16 година.

Он је навео да је број екипа ограничен простором и другим догађајима који су договорени у дворани.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић навео је да постоји жеља да ово буде најбољи турнир у малом фудбалу у региону, како би овај град био позициониран као регионални центар.

“То се може постићи само ако смо препознатљиви и по спорту, а та област је постала један од наших стратешких циљева”, рекао је Радојичић.

Он је нагласио да је опредјељење Градске управе да се што више људи бави спортом, те да је претпоставка за то стварање и веће спортске инфраструктуре.

“Очекујем да ћемо до 2022. године имати утростручене спортске капацитете, а и у буджету предвиђамо значајна издвајања за спорт, клубове и манифестације”, рекао је Радојичић.

Директор Спортске дворане “Борик” Ненад Талић навео је да је према наградама ово највећи турнир у окружењу, те да ће побједник освојити 20.000 КМ.

Он је навео да ће на овом турниру, који ће имати и неких новина, учествовати и екипе из региона.

Портпарол “Бањалучке пиваре” Милка Станивуковић рекла је да ова компанија настоји бити друштвено одговорна и да посебно подржава спортске манифестације.

Промотери овог турнира фудбалери београдске “Црвене звезде” Милош Дегенек и Срђан Бабић, Владимир Стојковић из “Партизана”, те Адем Марушић из италијанског “Лација” позвали су путем видео-линка посјетиоце да у што већем броју прате овај догађај.

Почетку промотивне кампање турнира присуствовао је и вршилац дужности министра за спорт Републике Српске Марио Ђуран.

Генерални покровитељ 44. турнира “Борик 2019” је Градска управа Бањалука, а један од покровитеља “Бањалучка пивара”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана