Тумбаковић и Крстајић промијенили 26 играча

Агенције
Тумбаковић и Крстајић промијенили 26 играча

БАЊАЛУКА - Да репрезентативци Србије нису освојили прво мјесто у Лиги нација већ сада би били на великом удару спортске јавности, пошто пред посљедња два кола квалификација за одлазак на Европско првенство не одлучују о својој судбини.

Чекати кикс Португалије, која има бод више пред сутрашњи дуел са Литванијом, и коју четири дана касније очекује дуел са Луксембургом узалудан је посао, па је селектор Љубиша Тумбаковић већ најавио да ће завршницу искористити за уигравање пред завршни турнир Лиге нација у марту наредне године.

Међутим, таква одлука не би била чудна да он, и његов претходник Младен Крстајић, у шест квалификационих мечева нису промијенили чак 26 фудбалера, гдје су мијешали карте када није требало и  без тачног плана.

Стална тумбања довела су до тога да ни главни играчи нису у стању да пруже партије које се од њих очекују па су и резултати били слабији. Примјера ради, Крстајић је након уводног ремија против Португалије на старту квалификација, у дебаклу против Украјине извео тим са четворицом нових играча, док је пети ушао са клупе.

Тада су Александар Коларов, Филип Костић, којег неће бити сутра, Александар Пријовић и Лука Јовић почели утакмицу, док је Љубомир Фејса ушао у другом полувремену. У посљедњем мечу на клупи, против Литваније, Крстајић је пружио шансу и Саши Лукићу и Александру Катаију, да би након тога Тумбаковић преузео кормило.

Искусни тренер одмах је у екипу вратио Матију Настасића и Луку Миливојевића, заиграо је и Немања Матић, а своје мјесто на терену налазили су и Немања Милетић и Немања Гудељ. Мали број утакмица у квалификацијама захтијева јасну слику, јер сваки меч доноси борбу за бодове, па константне промјене нису могле да уроде плодом.

Пред меч са Луксембургом на списку поново нема Луке Јовића док се могу очекивати наступи Ђорђа Деспотовића, али и Филипа Ђуричића. С обзиром на све треба очекивати да Тумбаковић сутра, али у недјељу против Украјине, пружи шансу барем још двојици нових играча чиме би Србија дошла у ситуацију да на осам утакмица промијени скоро три прве поставе.

Уколико селектор Србије не искристалише почетну поставу након предстојећа два дуела и "поправне" мечеве у Лиги нација дочека са неколико недоумица у глави, "орлови" би могли да имају доста проблема у покушају да изборе први пласман на Европско првенство послије 2000. године.
 

Група Б

1. Украјина           7    6    1    0    15:2     19
2. Португалија     6    3    2    1    14:6     11
3. Србија              6    3    1    2   12:13   10
4. Луксембург      6    1    1    4     5:11     4
5. Литванија        7    0    1    6     5:19     1

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана