Троицки игра на турниру у Бањалуци

Душан Репија
Троицки игра на турниру у Бањалуци

Бањалука - Порватник на ATP тур послије једногодишње суспензије српски тенисер Виктор Троицки могао би да наступи на челенџеру у Бањалуци који се одржава од 8. до 14. септембра!

Ову информацију потврдио је извор "Гласа Српске", близак организаторима турнира у Бањалуци.

- Било је контаката са Троицким и постоји  велика могућност да он наступи у Бањалуци - потврдио је наш извор.

Пошто су мале шансе да ће Троицки до тада обезбиједити довољан број поена како би се нашао у главном жријебу турнира, организатори ће му вјероватно морати понудити специјалну позивницу.

- Мислим да око тога неће бити проблема. Организатору сваког челенџера, па и већине ATP турнира била би част да такав играч наступи на њиховом турниру и мислим да ће додјела вајлд карте бити формалност - рекао је саговорник "Гласа Српске".

Некада 12. тенисер свијета и сам је најавио да ће послије турнира у швајцарском Гштаду, на којем је у петак навече играо четвртфинале против Фернанда Вердаска, тражити позивницу од организатора турнира у Кицбилу, а потом прећи на челенџере.

Турнир у Бањалуци одлично му се уклапа у распоред. Наиме, те седмице нема ATP турнира због мечева Дејвис купа, а Троицки је већ раније најавио да неће наступити за Србију у мечу против Индије за опстанак у Свјетској групи, пошто му се овај термин не уклапа у календар.

Српски ас тада ће наступити на једном од пет челенџера, а у конкуренцији Шћећина (Пољска), Истанбула (Турска), Севиље (Шпанија) и Бијеле (Италија), долазак у Бањалуку намеће се као логичан слијед догађаја. Он је у Бањалуци посљедњи пут наступио 2005. године када је имао 19 година. Већ тада је показао велики потенцијал, пошто је у финалу изгубио од Грка Василиса Мазаракиса.

Креће од нуле

Иако је тренутно 847 играч на свијету са 20 бодова, Троицком ће у понедјељак бити обрисан и тај резултат, али ће му бити уписани бодови са турнира у Гштаду. Пласманом у треће коло освојио је 45 бодова, а у петак навече имао је прилику да побједом против Фернанда Вердаска освоји додатних 45 бодова. 

Побједнику 90 бодова

ATP челенџер у Бањалуци спада у јаче турнире из ове категорије, пошто побједнику припада 100 ATP бодова. Ради успоредбе, пласман у треће коло једног од четири гренд слем турнира доноси 90 бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана