Тркуља отишао из Борца

Дарко Пашагић
Тркуља отишао из Борца

БАЊАЛУКА - Послије три и по године проведене на Градском стадиону редове Борца напустио је 24-годишњи чувар мреже Немања Тркуља.

Овај млади репрезентативац БиХ, који је у љето 2016. године дошао из Козаре за све вријеме проведено у “Платоновој” био је помало у другом плану, јер су испред њега шансу добијали Асмир Авдукић, Марко Саватовић, Кенан Тополовић и Младен Лучић.
- Тркуљи је истекао уговор и он нас је за сада једини званично напустио. Његова жеља је да више брани и због тога је одлучио да потражи клуб у којем ће добити шансу. Сасвим је разумљива његова жеља за доказивањем и сви из клуба му желимо пуно среће у наставку каријере - нагласио је шеф стручног штаба Бањалучана Бранислав Крунић.
Како ствари стоје то би могао бити једини одлазак ове зиме из редова “црвено-плавих”. 
- Као што је познато још раније је сарадњу на годину дана продужио Зоран Милутиновић коме је био истекао уговор. Што се тиче појачања наша жеља је да, и ако их будемо доводили, да то буду врхунски играчи, који ће помоћи екипи да оствари зацртане циљеве у наставку сезоне. По оцјенама многих нашли смо се неочекивано у борби за сам врх, али је сигурно да ћемо и у наставку сезоне наставити у истом ритму и покушати да изборимо пласман на међународну сцену - наставио је Крунић.
Прозивка Бањалучана заказана је за 12. јануар, а дан касније биће обављени љекарски прегледи и обављени први тренинзи.
- План припрема је познат од раније. Послије десетак уводних дана 25. јануара одлазимо у Стару Пазову, гдје дан касније имамо провјеру против Телеоптика, а већ 27. путујемо за Анталију и тамо остајемо 14 дана. За то вријеме одиграћемо и пет контролних сусрета. Оно што је новина да смо договорили генералну провјеру, а она ће бити 15. фебруара против Челика на “Билином пољу” - додао је Крунић.

 

Максимовић шеф младих

За шефа омладинске школе Борца именован је Марко Максимовић. Он је у протеклом периоду био задужен за рад с јуниорима, а својим радом успио је да оправда очекивања.

- Челници клуба су процијенили да могу додатно допринијети на тој функцији. На мени је да оправдам повјерење и вјерујем да ћу поставити ствари на право мјесто у омладинској школи - нагласио је Максимовић, који осим што је својевремено играо за Борац, раније обављао и функцију спортског директора, те помоћног тренера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана