Трка кроз Србију - од Источног Сарајева до Новог Сада

Душан Репија
Трка кроз Србију - од Источног Сарајева до Новог Сада

БАЊАЛУКА - Другу годину заредом старт бициклистиче трке кроз Србију биће у Источном Сарајеву, док ће циљ овај пут бити у Новом Саду.

Иако је до јуна остало још мног времена, организатори су урадили добар дио посла када је у питању одређивање руте трке. Директор трке Владимир Куваља и спортски директор Саша Гајичић обишли су потенцијалне градве домаћине, а оно што је најбитније знају мјест старта и циља трке.

- Велико задовољство ми је што могу да потврдим да ће отварање јубиларне 60. трке поново бити у Републици Српској. Са градоначелником Источног Сарајева Ненеадом Вуковићем имали смо одличну сарадњу мибуле године и сложили смо се да наставимо у истом правцу. Са друге стране, када смо презентовали властима Новог Сада идеју и када су видјели каква је то у ставри трка, колико има учесника из колик свјетских земаља одмах су пристали. До краја фебруара знаћемо комплетну руту, а трка ће највјероватније имати четири етапе као прошле године. Посебно смо срећни да сви градови који су једном прихватили домаћинство радо настављају сарадњу, шт је доказ да итекако осјете пзитивне ефекте доласка неколико стотина бициклиста и њихове пратње у свој град - рекао је Куваља.

Трке кроз Србију вози се од 1939. године и најпрестижнија је у овом дијелу Европе. Овогодишња се одржава у јуну, а већ су стигле пријаве 35 екипа.

- Нови Сад је велики град, има шта да понуди како туристима, тако и спортистима и мислим да ће како почетак, тако и завршница трке бити прави спектакл. Добра реализација претходне трке допринела је да имамо јако велики одзив ове године, тако да ћемо имати привилегију да од 35 екипа изаберемо 25 колико ће стартовати на нашој трци - рекао је Гајичић.

 Челници бициклистичких савеза Српске и Србије посебан акценат у 2020. години, стављају и на бициклистичку трку „Београд – Бањалука" која ће се возити у априлу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана