Трка Београд - Бањалука у календару УЦИ

Г. С.
Трка Београд - Бањалука у календару УЦИ

БАЊАЛУКА - Јубиларна 60. међународна бициклистичка Трка кроз Србију возиће се од 31. августа до 3. септембра, док ће се 14. међународна трка Београд - Бањалука возити од 4. до 7. септембра, објавила је Свјетска бициклистичка федерација (УЦИ).

Двије најзначајније бициклистичке манифестације у овом дијелу Европе биће одржане у овим тешким временима, након пандемије вируса корона, захваљујући директору Владимиру Куваљи и спортском директору обје трке Саши Гајичићу.

- Пре свега најважније нам је здравље свих људи, наших такмичара и учесника, тако да се надам да ће пандемија што пре проћи и да ћемо на најбољи могући начин, као и претходних година организовати обе трке. Трка Кроз Србију велики је бренд наше земље и једна од манифестација са најдужом традицијом на овим просторима. Ове године обележићемо велики јубилеј, организоваћемо 60. Трку Кроз Србију, а подсетићу да је прва трка вожена далеке 1939. године. С тога сам веома срећан и задовољан што смо и поред врло тешке ситуације смогли снаге и истрајали у намери да наставимо ту традицију дугу 81 годину. Здравље је приоритет свих нас у организацији и верујем да ће се ситуација са вирусом корона ускоро потпуно стабилизовати - рекао је спортски директор Трке Кроз Србију и трке Београд - Бањалука Саша Гајичић.

Трка Београд - Бања Лука требало је да буде вожена у априлу, а Трка Кроз Србију у јуну, али су обје трке одгођене. Током пандемије Куваља и Гајичић константно су били у контакту са челницима градова који су били планирани за домаћинство етапа, и радили на проналажењу најбољих рјешења. Занимљиво је да су сви представници градова препознали добар и квалитетан рад челника бициклизма, тако да су у овим тешким временима сви градови остали уз обје трке и подржали органозаторе.

- Планирано је да се јубиларна, 60. међународна Трка Кроз Србију вози из Источног Сарајева, преко Златибора, Мионице, Пожаревца, Београда, све до Новог Сада. Што се тиче међународне трке Београд - Бањалука, она ће кренути из Београда, преко Шапца, а домаћини етапа ће бити и Бијељина, Власеница, Брчко, Теслић, Прњавор, Дервента, док ће циљ трациционално бити у центру престонице Републике Српске. Бањалука ће спектакуларним круговима у самом центру града, поново обиљежити бициклистичку сезону на овим просторима. Као што је рекао и спортски директор Гајичић, приоритет нам је здравље свих људи, и надамо се да ће се ситуација око вируса корона стабилизовати и да ћемо бити у могућности да на најбољи могући начин, као и до сада, угостимо бициклисте из цијелог свијета - истакао је Куваља и одао велику захвалност свим градовима домаћинима етапа, на нашим највећим тркама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана