Трка "Београд - Бањалука": У Бијељини означена стартно/циљна линија

Душан Репија
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и директор трке "Београд - Бањалука" Владимир Куваља симболично обиљежили стартно/циљну линију
Foto: ГС | Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и директор трке "Београд - Бањалука" Владимир Куваља симболично обиљежили стартно/циљну линију

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и директор трке "Београд - Бањалука" Владимир Куваља данас су симболично обиљежили стартно/циљну линију као потвду да ће највећи град Семберије и идућу годину бити дио наше најквалитетније бициклистичке трке.

Пракса из великих центара бициклизма гдје се у оквиру промотивних активности прије саме трке означава стартна линија пренесена је и на центар Семберије и град који је ће 14. пут у априлу 2022. године угостити караван. 

Том приликом Петровић је подвукао да је срећан што ће се Бијељина поново наћи на бициклистичкој мапи, те потврдио да ће баш као и прошле године бити домаћин циља једне и старта друге етапе. 

- Имамо изузетну сарадњу са Бициклистичким савезом Републике Српске, а овај договор је само потврда да настављамо истим курсом. Осим спортског аспекта и чињенице да ће у наш град поново доћи такмичари из тридесетак земаља свијета на овај начин мапирамо Бијељину и као град спорта и град будућности. Градска управа је снажно опрдијељена ка промоцији и омасовљавању бициклизма јер на тај начин истичемо важност здравог начина живота али и професионалног бициклизма. Осим тога, трка је одличан повод за дубљу сарадњу са општинама и градовима који баш као и ми учествују у организацији - рекао је Петровић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На тргу Краља Петра од данас стоји табла на којој пише да ће Бијељина у априлу идуће године по 14. пут од 16 издања бити домаћин. 

Куваља се захвалио првом човјеку Бијељине и нагласио да је овај град примјер на који начин треба користити све погодности трке у много ширем смислу од спортског.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана