Три члана СТК Спин отпутовала на Балканско првенство у Бугарску: Свака побједа биће успјех

Душан Репија
Три члана СТК Спин отпутовала на Балканско првенство у Бугарску: Свака побједа биће успјех

БАЊАЛУКА - Иза стонотенисера Спина је најбоља сезона од оснивања клуба, а биће крунисана наступом њихова три члана на првенству Балкана које почиње сутра у Албени.

Пут Бугарске у оквиру репрезентације БиХ данас су кренули Ђорђе Ћелић, Јелена Мрђен и Дарио Пејић. За прво двоје ово је премијерни наступ на шампионату Балкана, док Пејић, као први јуниор у БиХ, већ има искуства са међународних такмичења. Тренер Драган Вучић каже да је сам пласман велики успјех, али се нада и лијепим вијестима са Црног мора. 

- Конкуренција ће сигурно бити паклена, јер ће на једном мјесту бити најбољи кадети и јуниори из десетак земаља. Трудили смо се да наше такмичаре спремимо на најбољи начин, тренирају два пута дневно и оно што је најважније, јако су вриједни. Значиће им много наступ када је у питању стицање искуства, а свака побједа биће успјех. Највише очекујемо од Пејића - рекао је Вучић.

Посебну пажњу на себе у претходном периоду скренуо је Ћелић, дјечак који је рођен 2010. године и спада у категорију млађих кадета, али редовно побјеђује и по три-четири године старије ривале. Освојеним трећим мјестом на првенству БиХ изборио је наступ у репрезентацији и биће један од најмлађих, ако не и најмлађи у костуру кадета.

- Очекујем да остварим најбоље што могу, момци јесу старији, али ћу се максимално трудити, па шта буде. Већ сам навикао да преко пута мене буду по неколико година искуснији такмичари, па ми то не представља проблем - казао је Ћелић.

У групу стонотенисера који проводе највише времена вјежбајући спада и Мрђенова.

- Надам се добром резултату. Добри смо радили претходних дана и првенство чекамо у доброј форми - рекла је једна од најбољих кадеткиња у БиХ.

Иако је у току лигашка пауза, за стонотенисере Спина нема одмора овог љета, јер је у плану да учествују на кампу у Требињу и још једном у Србији, како би што спремнији дочекали Европско првенство у Вараждину које почиње 16. јула.

- Пуних 12 година посветили смо раду са млађим категоријама, што сада долази на наплату у виду учешћа на великим такмичењима. Доминантни смо у Српској и БиХ када су у питању млађи кадети, кадети и јуниори. Освојили смо и сениорку лигу Српске, па ћемо од идуће сезоне наступати у Премијер лиги - закључио је Вучић.

Нове просторије

Послије година сељакања са локације на локацију, Стонотениски клуб Спин сада има своје просторије код Наприједовог стадиона и салу на располагању од 0 до 24 часа. Зато и постаје све популарнији међу онима који се одлуче за овај спорт.

- Тренутно имамо око 50 чланова, од којих 20 чини такмичарску групу, а ту су и рекреативци. Ово је прекрасан спорт, који много утиче на развој рефлекса, координације, концентрације, фокуса... Потребно је много тренинга да би се развио аутоматизам, а трудимо се да у раду користимо најсавременије методе и програме - рекао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана