Тренери рукометних премијерлигаша у проблему због одгађања првенства: Полусезона угурана у три мјесеца

Синиша Котараш
Тренери рукометних премијерлигаша у проблему због одгађања првенства: Полусезона угурана у три мјесеца

БАЊАЛУКА - Ситуација у Рукометном савезу БиХ и даље је све само не идеална, тако да на посљедњем састанку Управног одбора одржаном у Сарајеву поново није дошло до договора о почетку сезоне, па је старт и мушке и женске Премијер лиге пролонгиран за најмање седам дана.

Таква одлука, која је, нажалост, постала лоша пракса претходних година, наравно, најмање одговара самим клубовима, који су већ завршили припреме и очекивали да овог викенда крену у борбу за бодове. Сада им одлагање прави додатне проблеме, јер треба задржати ниво форме, пазити да се играчи не преморе, па да, када шампионат напокон почне, због згуснутог календара не дође до нових проблема.

- Као и свима, и нама одлагање старта Премијер лиге прави проблем. Све ово одговара можда само онима који имају неке повријеђене играче или који су каснили са почетком припрема, али генерално, ово није добро. Поготово за играче јер ће јесења полусезона, 15 првенствених кола и вјероватно још нека утакмица Купа, по свему судећи, бити одиграни у мање од три мјесеца. Ипак, надам се само да ће лига стартовати почетком октобра - нагласио је тренер Локомотиве из Брчког Горан Шаренац.

Сличног размишљања је и стратег Леотара Дарко Таврић, који је цјелокупну ситуацију назвао циркусом.

- Коме може да одговара циркус, никоме! Спремаш се за нешто пуних 40 дана и када треба да покажеш колико си спреман, они одложе почетак. Направљен је велики проблем, посебно тренерима и сада нам остаје само да се надамо да ће првенство стартовати што прије, тако да тих седам дана кашњења неће направити неку велику штету - истакао је Таврић.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске и члан УО РС БиХ Маринко Умичевић каже да је разочаран понашањем Војислава Рађе, који је накнадно повукао пуномоћ за гласање, али и Александра Миљуша, који се није ни појавио.

- Имамо ми и даље јединство у ставовима, иако је сам Рађа, да ли свјесно или не, направио неколико пропуста, као и да је наводно рекао како је Куп РС безвезно такмичење. Гласао је за дневни ред за који нисмо дали сагласност, мени је рекао да је дао пуномоћ да могу да гласам, а онда је испало да га ју повукао, тако да након скоро шест сати састанка нисмо могли да донесемо најважнију одлуку, када ће почети мушка и женска Премијер лига. Хтјели смо да усвојимо пропозиције, под условом да се уради ново извлачење парова женске лиге, али су Хрвати то одбили јер имају неку своју рачуницу како да спријече ЖРК Борац да се умијеша у борбу за титулу - појаснио је Умичевић.

Рађа без коментара

Члан УО РС БиХ из Републике Српске Војислав Рађа није желио да коментарише оптужбе на свој рачун које су се појавиле у посљедња два дана.

- Не желим да коментаришем те написе, нити ме то интересује. Више од 20 година сам у рукомету Републике Српске и ако сам нешто погријешио, постоје дисциплински органи савеза који ме је и изабрао на ову функцију - поручио је Рађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана