Тренер Приједорчана Игор Јанковић: Биће још боље у првенству

Дарко Пашагић
Тренер Приједорчана Игор Јанковић: Биће још боље у првенству

ПРИЈЕДОР - Фудбалери Рудар Приједора савладали су Подгрмеч из Санског Моста са 6:0 у петој контролној утакмици и тако су наставили са добрим издањима у припремном периоду.

Најзаслужнији за убједљиву побједу “рудара” био је Маринко Растока који је постигао три поготка, два пута је мрежу гостију погодио Миле Ковачевић, док се једном у стријелце уписао Марио Сајак.

- Одиграли смо квалитетну утакмицу и доминирали читавих 90 минута по тешком терену, али упркос високој побједи, мораћемо да порадимо на реализацији јер смо у првом полувремену пропустили најмање пет, шест изгледних прилика.

Били смо брзоплети и нисмо реаговали како је требало. Мораћемо да подигнемо игру на још виши ниво, али на правом смо путу. Надам се да ће до почетка првенства све лећи на своје мјесто и да ћемо показати да заслужујемо да се укључимо у борбу за прво мјесто - нагласио је тренер Приједорчана Игор Јанковић.

Прве четири контролне утакмице Приједорчани су одиграли на припремама у Медулину. Прво су са пољском Сандецјом играли неријешено, 1:1, затим су савладали Зрињски са 2:0 и Истру из Пуле са 2:1, да би доживјели пораз од премијерлигаша Радника са 0:1.

- Иза нас су веома успјешне припреме, а послије повратка из Медулина смо наставили са жестоким радом који ће нам се, надам се, исплатити. До краја припрема одиграћемо још три меча. Већ сутра играчи који су до сада имали мању минутажу играју против мркоњићке Слободе, за суботу, 22. фебруар, заказан је дуел против дубичког Борца, а генерална провјера је седам дана касније против Алфа Модриче - наставио је Јанковић.

Клуб су ове зиме напустили Александар Малбашић, Драган Арежина, Славиша Максимовић, Мирза Хамзабеговић и Харис Ледић, а дошли су Маринко Растока, Стефан Гаврановић и Кенан Тополовић.

- Вјерујем да смо квалитетнији него јесенас, али то треба да покажемо и на терену - додао је Јанковић.
 

Дерби са Крупом

Већ у првом колу наставка сезоне, 7. марта, Рудар Приједор гостоваће код лидера Крупе и овај дуел могао би да одреди даљи ток првенства.

- Свима је јасно колико је важна ова утакмица, јер бисмо у случају наше побједе смањили предност јесењег шампиона на пет бодова и наставак првенства учинили још занимљивијим. Међутим, не желимо много да се оптерећујемо овом утакмицом, јер поред ње имамо још десет. Немамо никакав притисак уочи наставка сезоне, али свима мора да буде јасно да ћемо се борити за прво мјесто док го буде било и теоретских шанси - нагласио је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана