Тренер Игокее Слободан Кецман: Показали смо о чега смо састављени

Милан Зубовић
Тренер Игокее Слободан Кецман: Показали смо о чега смо састављени

ЛАКТАШИ - Пласманом на Фајнал фор АБА лиге јуниори Игокее испунили су циљ постављен пред њих пред почетак турнира у Лакташима.

Подмладак Игокее по четврти пут је изборио наступ на завршном турниру у посљедњих пет година од када је установљено ово такмичење. Сва три пута освајали су трећа мјеста (2017, 2018, 2020.), а само једном нису успјели да се нађу међу четири најбоља тима региона.

Садашња генерација, коју са клупе предводи тренер Слободан Кецман, уписала је четири побједе и пораз на свом терену, а пласман на Ф4 изборила је након тријумфа у четвртом колу против Сплита, док сусрет петог кола против Партизана није одигран јер је стомачни вирус покосио играче београдског тима. Његова екипа прво је надиграла Задар (83:73), затим Крку (92:102), да би онда била поражена од Студентског центра (88:100), потом савладала Сплићане (85:105), а меч са Партизаном регистрован је службеним резултатом 20:0.

- Јако смо задовољни што смо испунили циљ и све честитке мојим играчима као и стручном штабу који су постигли овај успјех. Сваки играч имао је свој удио у овом успјеху, испунили смо очекивања и приредили јако лијепе представе. Играли смо утакмице високог ритма тако да су сви они који су нас гледали имали шта да виде - рекао је Кецман.

Анализирајући утакмице Кецман је нагласио да лаганог противника није било те да жали због пораза од Студентског центра који је зналачки искористио лоше минуте његовог тима.

- Играли смо сјајно и онда пад у четвртој четвртини када нисмо успјели да исконтролишемо њихове нападе што нас је коштало побједе. Сјајно смо играли и момцима не могу ништа да приговорим, али су нам велике проблеме задавали њихови центри браћа близанци Звонимир и Томислав Ивишић. Први је висок 219 центиметара, а други 214 па је било скоро немогуће играти против њих у рекету када рашире руке. Уз то Звонимир одлично преводи лопту, шутира, скаче... па ме подсјећа на Кристапса Порзингиса, а против нас је везао пет тројки када се ломио резултат. Била је то прва суботња утакмица у којој смо се много потрошили па се требало опоравити и увече играти против Сплита. Момци су дали све од себе на обје утакмице и показали смо од чега смо састављени - истакао је Кецман.

Нагласио је да је било тешко давати било какве прогнозе пред почетак турнира јер има много непознаница, али је признао је да му је било лакше након уводног тријумфа над Задром.

- Побједа нам је донијела самопоуздање за даље наступе јер смо видјели да можемо играти против свих. Крка је била најнезгоднији противник, а проблеме нам је правио Рок Заман који је убацио осам тројки из 11 покушаја од којих је већина била са осам метара. Све три утакмице одиграли смо веома интензивно, али смо размишљали меч по меч и свако мишљење мимо тога много би нас коштало јер се много тога испреплетало на турниру. Срећан сам и због реакције својих играча који су "главом" били на утакмицама - изјавио је Кецман.

На овим утакмицама рачунао је на Вука Бошковића који је са 20,5 поена и 8,5 скокова у просјеку био најбољи играч Игокее. Пратили су га Амсал Делалић са 19,5 поена, Дејан Павловић са 16,8 и Огњен Радошић са 11,8.

Поред Игокее наступ на Фајнал фору изборили су Студентски центар, Мега и Цедевита Олимпија. Мјесто и термин одигравања Фајнал фора биће накнадно саопштен, а то ће вјероватно бити током једног од наредних ФИБА прозора.

Стомачни вирус

Утакмицу са Задром Партизан је завршио са два играча на терену, а почео је са шест јер је стомачни вирус покосио половину тима. Задар је играо са осам играча и славио резултатом 102:46, а правила кажу да утакмица не може бити прекинута уколико екипа не остане само са једним играчем на терену. "Црно-бијели" су у суботу навече отпутовали кући, док остаје нејасно зашто се уопште играо дуел Партизана и Задра у ситуацији кад је чак десет младића болесно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана