Тренер Игокее након пораза од Партизана преузео на себе: Крив сам за испуштену предност

М.З.
Тренер Игокее након пораза од Партизана преузео на себе: Крив сам за испуштену предност

ЛАКТАШИ - Врло добру утакмицу одиграла је Игокеа против Партизана у којој је побједника одлучила једна лопта, односно слободна бацања. ЛАКТАШИ - Врло добру утакмицу одиграла је Игокеа против Партизана у којој је побједника одлучила једна лопта, односно слободна бацања.

Урош Трифуновић био је прецизан оба пута са линије пенала 14 секунди прије краја, а Антабија Волер у преосталом времену прво није погодио тројку за побједу, а потом ни двојку за продужетак па је славље “црно-бијелих” пред препуним трибинама својих навијача дворане у Лакташима могло да почне. Домаћин има за чим да жали. Већи дио утакмице одлично је одиграо, диктирао темпо, био у предности која је у трећем периоду износила плус 14. Ипак, ни то није било довољно против Београђана, који су се агресивно борили до посљедњег даха и на крају били награђени за то.

Велики проблем тиму Драгана Бајића представљале су двије личне грешке Далибора Илића у уводним минутама па је морао на клупу, а по повратку у игру одмах је зарадио трећу па је МВП новембра АБА лиге био потпуно избачен из игре, што је гостима драстично олакшало ситуацију. Бајић је ротирао колико је могао, играчи су дали посљедњи атом снаге, али нису успјели.

- Јако ми је драго због атмосфере која је била у дворани, била је права кошаркашка представа. Преузимам одговорност што сам својим одлукама допринио да Партизан дође до побједе у овој утакмици. Остаје жал јер смо имали шансу да побиједимо. Већим дијелом меча одиграли смо тактички јако добро и контролисали, може се рећи скоро читав ток меча. Међутим, изгубили смо утакмицу у три до четири минута гдје смо имали вакуум и изгубили неке лопте те дозволили Партизану да се врати. Сугерисао сам својим играчима када је у питању транзиција и контранапад, гдје је Партизан исто тако јако моћан. Били су без поена у првом полувремену из контранапада, а у другом смо им својим грешкама дозволили да дођу до лаких поена - изјавио је Бајић.

Игокеи је пресудио син њеног бившег тренера Александра Трифуновића. Урош је имао велику нервозу када је стао на линију за слободна бацања, али је погодио.

- Само да га дам. Желео сам да останем смирен и шутнем као на тренингу. Ушла је прва, после је било лакше па је ушла и друга - рекао је Трифуновић.

Велике похвале на рачун Игокее изнио је славни тренер Жељко Обрадовић, који је послије 11 година поново био у Лакташима.

- Игокеа је одиграла одличну утакмицу и да је добила било би заслужено. Дали су све од себе и играли заиста изванредно, доминирали, али дешавају се и овакви преокрети. Преокрет који се десио захваљујемо енергији коју смо имали са трибина. Захваљујући нашим навијачима екипа се подигла и борила. Нисмо играли паметно, одбрамбено и нападачки то је веома лоше. Невероватан је податак да смо убацили четири тројке у посљедњој четвртини, а до тада смо имали два од 20 - казао је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана