Тренер Игокее Драган Бајић задовољан слављем против Крке: Показали смо карактер за побједу

Г.С.
Тренер Игокее Драган Бајић задовољан слављем против Крке: Показали смо карактер за побједу

НОВО МЕСТО - Тренер Игокее Драган Бајић био је задовољан након тешко изборене побједе против Крке (70:69) у одгођеном мечу другог кола АБА лиге.

Александровчани су уписали другу побједу ове сезоне након тријумфа над Приморском прошлог викенда, а ово је био први од три гостујућа сусрета која очекују Александровчане у наредном периоду, тако да је тријумф поправио самопоуздање “игоса”. Гости из Републике Српске замало су од готовог направили вересију. Водили су већим дијелом меча, али их је лоше шутерско вече са линије слободних бацања могло коштати побједе. Наиме, Бајићеви пулени промашили су 17 пенала из 37 покушаја, али су добром одбраном стигли до тријумфа.

- Била је ово тешка утакмица у психолошком, као и у сваком другом погледу. На крају смо заслужено побиједили јер смо водили током цијелог меча, а уз мало више концентрације могли смо раније да преломимо дуел у нашу корист, поготово у трећој четвртини када смо играли одбрану на високом нивоу, мада у нападу нисмо били толико расположени током првог полувремена. Нисмо знали како да казнимо Кркина преузимања. На крају смо допустили домаћину да поведе, али показали смо прави карактер и дошли до заслужене побједе. Прије меча рекао сам да Крку чине прави радници на паркету и екипа нема праве звијезде. Добро су вођени, што су показали у Задру, као и против нас - истакао је Бајић.

Већ у суботу очекује га гостовање Сплиту, а у сриједу сусрет са Лиможом у првом колу групне фазе Лиге шампиона, док ће послије тога угостити Партизан и гостовати Будућности.

- Још нисмо прави, али побједи се не гледа у зубе. Чека нас још једно тешко гостовање у Сплиту. Желимо да побиједимо други пут, што би нам много значило прије пута у Француску, а затим и меча са Партизаном. Још нисмо у форми, посебно играчи који су били болесни, али покушаћемо да у наредним мечевима постигнемо најбоље могуће резултате - рекао је Бајић.

Одгођен меч

Утакмица четвртог кола АБА лиге између Борца и Морнара, која је требало да буде играна у суботу, одгођена је након два потврђена случаја вируса корона у црногорском тиму, па ће нови термин бити одређен ускоро. Оба кошаркаша осјећају се добро, а један од њих био је негативан на редовном тестирању рађеном уочи одласка на меч са Црвеном звездом у Београду, а на поновљеном тестирању у Паризу 19. октобра његов тест био је позитиван. Он ће због тога остати у хотелској изолацији у Паризу још најмање седам дана.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана