Тренер Игокее Драган Бајић пред сусрет са Галатасарајем у Лиги шампиона: Скупо ћемо продати кожу

Милан Зубовић
Тренер Игокее Драган Бајић пред сусрет са Галатасарајем у Лиги шампиона: Скупо ћемо продати кожу

ЛАКТАШИ - Кошаркаши ПАОК-а и Црвене звезде положили су оружје у Лакташима пред Игокеом, чији се играчи надају истом исходу и мечу са Галатасарајем.

Утакмица другог кола групе Е Лиге шампиона на распореду је вечерас од 18.30 часова и представљаће трећи тежак испит за изабранике Драгана Бајића у само осам дана. Умор је присутан код свих играча након велике потрошње против веома квалитетних екипа са којима су се максимално борили до самог краја. Без обзира на то сви су расположени и полетни да стигну до нове велике побједе којом би направили велики корак ка другој фази елитног ФИБА такмичења.

- Имали смо исцрпљујући меч протеклог викенда и сигурно смо доста потрошени. Покушали смо се што боље одморити и спремити за нови изазов. Без обзира на то што је Галатасарај фаворит у овом мечу, покушаћемо да скупо продамо кожу. Биће сигурно тешко, али морамо да вјерујемо у себе. Позвао бих публику да дође и да нас подржи у још једном европском окршају - истакао је Бајић.

Ова два тима никада раније нису играла, мада се Игокеа неколико пута сусретала са турским клубовима (Фенербахче, Каршијака, Турк Телеком), док је генералну пробу пред ову сезону имала управо у тој држави на турниру Каршијаке, гдје је поред домаћина одмјерила снаге и са Бешикташем. Галатасарај је најтрофејнији турски клуб са 16 титула, једном више од Анадолу Ефеса и Фенербахчеа (12). Посљедњих 14 година редован је учесник неког европског такмичења. Четири сезоне играо је у Евролиги, док је Еврокуп освојио 2015. године. Ово ће му бити друга сезона у Лиги шампиона. Прошле се није прославио јер је такмичење завршио у групној фази са једном побједом у шест утакмица. Галата је побједу уписао у првом колу против Нимбурка на домаћем терену.

- У госте нам долази велико име и велика је част за наш клуб да угостимо једну такву екипу. Гледајући ростер који имају на располагању Галатасарај је у сезону ушао са великим амбицијама. Тим је састављен од јако квалитетних играча на свим позицијама. У сваки меч улазе са правом да дају по 100 поена, јер имају квалитет за тако нешто. Уз ту су и дефанзивно јако агресивни те имају добру контакт игру - рекао је Бајић.

У другом сусрету ове групе снаге су синоћ одмјерили ПАОК - Нимбурк.

Састав

Тренер Галатасараја је Екрем Мемнун (52), који је екипу преузео почетком ове године, што му је први самостални ангажман у мушком тиму, гдје је у неколико наврата био помоћник, док је водио и женску кошаркашку секцију Галатасараја. Био је селектор женске селекције Турске, а самостално је водио Јилдиримспор и Дарушафаку. Тим је много промијењен током љета те представља комбинацију турских и америчких играча. Ту су Окбен Улубај, који је недавно играо за ФМП, Ди Бост, који је у сезони 2012-13 наступао за Будућност, као и искусни Дејвид Кравиш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана