Тренер Игокее Драган Бајић незадовољан игром своје екипе: Дефанзива наш највећи проблем

Милан Зубовић
Тренер Игокее Драган Бајић незадовољан игром своје екипе: Дефанзива наш највећи проблем

ЛАКТАШИ - Десеткована екипа Игокее имала је сјајну прилику да побједом започне наступ у новој сезони АБА лиге, али је доживјела пораз на свом терену од Морнара резултатом 83:91.

Tренер екипе из Републике Српске није могао да рачуна на повријеђене Дарка Талића и Стефана Ђорђевића, болесног Марка Јошила, док Коста Кондић, Брајант Крафорд и Кендрик Реј још нису довољно уиграни након повратка у тренажни процес. И пред ову утакмицу било је јасно да ће тренер Драган Бајић екипу морати да уиграва на такмичарским мечевима јер на пријатељским током припрема није имао све играче на располагању.

- Прво коло доноси дозу притиска, поготово домаћој екипи и само прошле сезоне побиједили смо у првом колу на домаћем терену. Ето, поново смо поражени. У првом полувремену изгледали смо добро, поготово дефанзивно. Примили смо неке лаке поене у завршници полувремена, али десет поена предности за овакав тим требало би да буде довољно да приведемо утакмицу крају - рекао је Бајић.

Нагласио је како је много фактора утицало да изгубе утакмицу иако су на полувремену водили са десет поена разлике.

- Пред утакмицу нисам хтио да кукам и тражим алиби, али посљедња три дана сам тренирао са седам играча.

Јошило је завршио на инфузији због стомачног вируса, Марио Накић није тренирао три дана због стомачног вируса, али је стиснуо зубе. Дешон Стивенс је обновио повреду из Опатије, али је и он стиснуо зубе иако три дана није тренирао. Знамо да Крафорд и Кондић нису играчи у форми у каквој би требало да буду, с тим што је Крафорд у нападу веома добро одиграо. Осјетио се пад у другом полувремену када је организација у нападу у питању - истакао је Бајић.

Према његовим ријечима, највећи проблем била је одбрана у којој нису имали рјешење за Дерона Расела. Американац је затрпао кош Игоса, постигавши 41 поена од чега је 27 дошло иза линије за три поена.

- Највећи проблем била је дефанзива. Расел је показао током припрема да има квалитет, одиграо је маестралну утакмицу и погодио доста тешких шутева. Знам шта сам сугерисао својим играчима када је у питању продор и њега и Михаиловића, али нисмо имали праве реакције да их покушамо зауставити. Када су се вратили у егал, били су пуни самопоуздања - рекао је Бајић.

Његову екипу већ у сриједу очекује гостујући сусрет првог кола Лиге шампиона са Бахчешехиром у Истанбулу, док ће наредног викенда гостовати Меги коју води скорашњи Бајићев помоћник Марко Бараћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана