Тренер Борца љут на изабранике пред меч са Жељезничарем: Ивковићева порција критика играчима

Душан Репија
Тренер Борца љут на изабранике пред меч са Жељезничарем: Ивковићева порција критика играчима

БАЊАЛУКА - Иако су његови момци три кола прије краја првенства испунили примарни циљ - излазак на међународну сцену, тренер Борца Томислав Ивковић љут је на играче и њихов однос према обавезама.

Бањалучани данас од 18 часова гостују на “Грбавици” у заосталом мечу 29. кола, па иако меч нема никакав резултатски значај, хрватски стручњак желио би да види много боље издање свог тима него у посљедња два меча.

- Првенство се, нажалост, за нас завршило послије утакмице са Сарајевом. Играчи су бацили дресове у публику и почели причати о даљим тренинзима. Ја сам то свјесно пустио, из разлога јер нам је одгођен сусрет са Жељезничарем. Апеловао сам на утакмице које слиједе и задао циљ да завршимо као другопласирани. Међутим, велики дио њих је показао да се задовољио са трећим мјестом - рекао је Ивковић.

Затим је наставио у истом тону, можда помало и свјесно, настојећи да пробуди играче да против његовог бившег тима “загризу” и покажу да су саткани од шампионског материјала.

- Нисам тренер који је задовољан мрвицама. Рекао сам момцима да је посљедњих пет мечева озбиљан тест карактера, а они су у посљедње двије показали да не воле довољно себе. Морају да мисле шта ће радити када оду из овога клуба, или када се престану бавити спортом. Из овог тима је отишао огроман број играча који су прошле сезоне били прваци, тако да је ово треће мјесто огроман успјех. Мени је свака утакмица битна, а они морају да покажу да је и њима - без длаке на језику је рекао Ивковић.

Без обзира на све, честитао је свим тренерима и свим играчима који су изнијели терет сезоне и наравно навијачима који су бодрили свој клуб када и није ишло онако како су замислили. Али...

- Нисам играче случајно ставио на друго мјесто, по заслугама. Сви ми морамо да схватимо да је ово посао, ово није доћи и само одрадити. Онај који дође у рудник ради, онај на грађевини ради, медицинари који се боре са короном раде, нису дошли да одраде, јер да је тако сви би им умрли тамо. Хоћу професионалце, карактерне играче, оне без карактера нико не жели. Морамо схватити да они који нам све ово обезбјеђују морају јако јако да се труде, раде и боре да би нам обезбиједили услове. Они који мисле да имају уговоре, они који мисле да ће потписати уговоре, без обзира на све, то по баби и стричевима мора одмах завршити - закључио је Ивковић.

Циљ и труд

Како је из шампионске екипе отишло много играча, нарочито оних кључних Ивковић је истакао да снага Борца мора бити у тимској игри.

- Немамо играче који могу да ријеше утакмицу једним потезом, али морамо да будемо јаки као екипа. Све друго је немогућа мисија. Одрадио сам индивидуалне разговоре и разговор са свима. Они су чули моја размишљања, да ли су они то схватили или прихватили, али надам се да су довољно паметни да схвате која је била поента разговора. Без циља и без труда нема ништа - нагласио је Ивковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана