Тренер Борца Бранислав Крунић: Напустићу клупу када освојимо прво мјесто

Дарко Пашагић
Тренер Борца Бранислав Крунић: Напустићу клупу када освојимо прво мјесто

Бањалука - Фудбалери Борца у дербију деветог кола Премијер лиге БиХ играли су са Широким Бријегом неријешено, 1:1, а кормилар Бањалучана Бранислав Крунић нагласио је да не размишља о одласку са клупе.

Наиме, пред његове изабранике у повратничкој сезони стављен је огроман терет изласка у Европу и што бољег пласмана, а Крунић и даље сматра да је то достижно.

- Боже сачувај, не размишљам о одласку са кормила. Напустићу Борац тек када освојимо прво мјесто - рекао је Крунић.

Борац је и у овом мечу имао императив побједе, али није све ишло по плану, јер су послије поништеног гола Ивана Црнова у десетом минуту због офсајда кола кренула низбрдо. Широки је у 31. минуту стигао до предности преко Дражена Багарића. Посао Бањалучанима је био олакшан када је у 50. минуту Мато Станић ухватио за врат и одгурнуо Синишу Дујаковића и за ту грубост је награђен црвеним картоном.

Домаћи су до бода дошли у 72. минуту, када је изједначио Зоран Милутиновић.

- Широки нам није дозволио да играмо. Покушали смо да убрзамо пас, није ишло, послије тога смо неким дугим лоптама нешто покушавали. Имали смо и ту ситуацију из десетог минута кад нам је поништен гол због офсајда. Да је тад било 1:0, мислим да би утакмица отишла у другом смјеру. Противник је постигао тај гол који нас је “пресјекао”. - нагласио је Крунић.

- Нисмо успјели да се вратимо, чак и у моменту кад смо имали играча више, један период од пет минута противник је стварао шансе, гдје је могао да ријеши питање побједника. Није се осјетио тај играч више, имали су још снаге да парирају преко читавог терена. Касније се тај дефицит ипак осјетио, кад смо ми додатно притиснули ривала и постигли изједначујући погодак. Можда смо могли још један, али мислим да је екипа Широког Бријега и заслужила бод и ако можемо нечему да се радујемо, то је чињеница да је између нас и ривала остала иста бодовна разлика - додао је Крунић.

Борцу сада слиједи тежак меч са Сарајевом који се игра већ у сриједу.

- Распоред је згуснут и немамо одмор. Чека нас меч са Сарајевом које је поражено од Тузла ситија. Ријеч је о клубу који је освојио прошле сезоне дуплу круну и за њих је ово велики ударац. Стално нас чекају тешки мечеви, али то је Премијер лига БиХ. Борац је ове године повратник, имамо своје недостатке, боримо се, збрајамо бодове - навео је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана