Требиње ће бити спремно да угости најбоље бициклисте Балкана

Душан Репија
Требиње ће бити спремно да угости најбоље бициклисте Балкана

Требиње - Припреме за првенство Балкана у бициклизму увелико су почеле па ће Требиње 11. октобра на најбољи могући начин дочекати око 200 такмичара из 11 земаља окружења, поручено је на прес конференцији којој су учествовали градоначелник Требиња Мирко Ћурић, директор Бициклистичког савеза РС Владимир Куваља и помоћница министра за туризама и угститељство у Влади РС Драгана Ристић.

- Градска управа Требиње је подржала овај итекако значајан догађај и велики пројекат, јер је битан за наш град - рекао је Ћурић.

Планирано је да се највећи дио трке вози улицама Требиња, дужина стазе за хронометар ће бити између 10 и 20 километара, а возиће се и двије друмске трке, дужине 50 и 120 километара.

- У суботу 12. октобра биће вожен хронометар у свим категоријама. У недјељу је друмска трка која ће дати одгвор на питање ко ће понијети титулу шампиона Балкана - рекао је Куваља.

Овај догађај има велики значај и са аспекта туризма, па је ресорно министарство подржало његову организацију.

Куваља је овом приликом уручио бицикле за шесторо дјеце без родитеља са подручја најјужнијег града Српске.

- Сјећам се када сам добио први бицикл, данима се нисам одвајао од њега. Бициклизам је у највећој мјери рекреација, а може да буде и спорт уколико се крене на вријеме. Драго ми је ако сам бар мало помогао малишанима, а још више ће ми бити драго уколико га буду кристили сваки дан. Господин Ћурић је најавио градњу стазе дуге 15 километара око овог прелијепог града, што ће сигурно подстаћи још већи број грађана да бар неколико пута седмично сједну на бицикл и направе неколико десетина километара - рекао је Куваља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана