Требињац Мијат Гаћиновић из Ајнтрахта прешао у Хофенхајм: Требао ми је нови изазов

Дејан Марић
Требињац Мијат Гаћиновић из Ајнтрахта прешао у Хофенхајм: Требао ми је нови изазов

ХОФЕНХАЈМ - Требињски фудбалер Мијат Гаћиновић тешка срца је напустио Ајнтрахт и прешао у Хофенхајм. То је урадио јер му је, како је рекао, требао нови изазов у каријери.

Сјајно крило пет година је провело у Франкфурту. У редовима “орлова” потпуно се адаптирао на захтјевну Бундеслигу, постизао неке од кључних голова за тим, изборио се за статус српског А репрезентативца... Па ипак, дошло је вријеме за растанак.

Требињац је срећу потражио у новој средини, екипи која је прошлу сезону завршила на шестом мјесту и која ће на јесен играти у Лиги Европе. Момак који је 2013. са “орлићима” покорио Европу, а двије године касније и свијет, сарађиваће са тренером Себастијаном Хенесом, који је такође ново лице у клубу.

- Иако је одлазак Ајнтрахта најтежа одлука коју сам до сада донио, требао ми је нови изазов. Тражио сам клуб чији стил игре се поклапа са мојим техничким карактеристикама - изјавио је Гаћиновић.

Српски ас са сјетом је говорио о бившем клубу јер је, како каже, уживао у свакој од пет сезона.

- Моја породица и ја смо се осјећали као код куће. Дефинитивно ћу се једном вратити у Франкфурт, можда да живим тамо када завршим каријеру. Било је забавно, клуб ми је много тога омогућио. Хвала на свему и збогом - поручио је 25-годишњи Гаћиновић.

У Хофенхајму нису скривали одушевљење што су добили поливалентног фудбалера. Директор Александер Розе је изјавио да са нестрпљењем очекује да види Мијата на дјелу.

- У екипу нам стиже узбудљив играч са профилом каквог нисмо имали до сада. Гаћиновић је разноврстан, технички поткован, јак и брз везиста који нам, с обзиром на своје карактеристике, пруже многе опције у оба правца - истакао је Розе.

Гаћиновић је у каријери подигао четири трофеја. Поред поменутих медаља са “орлићима”, са Војводином је освојио национални Куп, док је исти пехар узео и са Ајнтрахтом.

Српски трио

Током сезоне 2018/19 Ајнтрахт је носио епитет српски, пошто су, поред Гаћиновића, дрес франкфуртских “орлова” носили и Лука Јовић и Филип Костић. Јовић је прошле сезоне прешао у Реал Мадрид, и Мијат је дигао сидро, а неће бити изненађење ако исто учини и Костић, пошто је за његове услуге заинтересовано више клубова. Тако би српску част могао да брани само млади нападач Дејан Јовељић, уколико га клуб не пошаље на нову позајмицу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана