Требињац Мијат Гаћиновић из Ајнтрахта прешао у Хофенхајм: Требао ми је нови изазов

Дејан Марић
Требињац Мијат Гаћиновић из Ајнтрахта прешао у Хофенхајм: Требао ми је нови изазов

ХОФЕНХАЈМ - Требињски фудбалер Мијат Гаћиновић тешка срца је напустио Ајнтрахт и прешао у Хофенхајм. То је урадио јер му је, како је рекао, требао нови изазов у каријери.

Сјајно крило пет година је провело у Франкфурту. У редовима “орлова” потпуно се адаптирао на захтјевну Бундеслигу, постизао неке од кључних голова за тим, изборио се за статус српског А репрезентативца... Па ипак, дошло је вријеме за растанак.

Требињац је срећу потражио у новој средини, екипи која је прошлу сезону завршила на шестом мјесту и која ће на јесен играти у Лиги Европе. Момак који је 2013. са “орлићима” покорио Европу, а двије године касније и свијет, сарађиваће са тренером Себастијаном Хенесом, који је такође ново лице у клубу.

- Иако је одлазак Ајнтрахта најтежа одлука коју сам до сада донио, требао ми је нови изазов. Тражио сам клуб чији стил игре се поклапа са мојим техничким карактеристикама - изјавио је Гаћиновић.

Српски ас са сјетом је говорио о бившем клубу јер је, како каже, уживао у свакој од пет сезона.

- Моја породица и ја смо се осјећали као код куће. Дефинитивно ћу се једном вратити у Франкфурт, можда да живим тамо када завршим каријеру. Било је забавно, клуб ми је много тога омогућио. Хвала на свему и збогом - поручио је 25-годишњи Гаћиновић.

У Хофенхајму нису скривали одушевљење што су добили поливалентног фудбалера. Директор Александер Розе је изјавио да са нестрпљењем очекује да види Мијата на дјелу.

- У екипу нам стиже узбудљив играч са профилом каквог нисмо имали до сада. Гаћиновић је разноврстан, технички поткован, јак и брз везиста који нам, с обзиром на своје карактеристике, пруже многе опције у оба правца - истакао је Розе.

Гаћиновић је у каријери подигао четири трофеја. Поред поменутих медаља са “орлићима”, са Војводином је освојио национални Куп, док је исти пехар узео и са Ајнтрахтом.

Српски трио

Током сезоне 2018/19 Ајнтрахт је носио епитет српски, пошто су, поред Гаћиновића, дрес франкфуртских “орлова” носили и Лука Јовић и Филип Костић. Јовић је прошле сезоне прешао у Реал Мадрид, и Мијат је дигао сидро, а неће бити изненађење ако исто учини и Костић, пошто је за његове услуге заинтересовано више клубова. Тако би српску част могао да брани само млади нападач Дејан Јовељић, уколико га клуб не пошаље на нову позајмицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана