Траже да екипе из Друге АБА играју Лигу БиХ

Г.С.
Траже да екипе из Друге АБА играју Лигу БиХ

БАЊАЛУКА - Девет кошаркашких клубова који ће идуће сезоне играти у Лиги БиХ изразило је незадовољство приједлогом КС БиХ да учесници Друге АБА лиге не играју први дио првенства, а то једино толеришу Игокеи, која се такмичи у елитном рангу Јадрана и има шансу да се домогне групне фазе ФИБА Лиге шампиона.

У Другој АБА лиги идуће сезоне играће Широки и Спарс, а очекује се да бањалучки Борац добије и прихвати специјалну позивницу за наступ.

- Поводом разноразних спекулација и полуинформација у вези са почетком и системом такмичења у наредној сезони Лиге БиХ, наши клубови имају потребу да још једном изнесу ставове и захтјеве које су у кратким цртама на састанку клубова у Сарајеву изнијели наши представници. Наши клубови очекују да КС БиХ нађе рјешење којим би клубови били подржани, а не дијељени на “велике” и “мале или на клубове из великих и малих средина. На састанку у Сарајеву учесници Лиге БиХ имали су већински став да је од старта морају играти учесници Друге АБА лиге, а да клуб који игра прву АБА лигу и неко европско такмичење може да се прикључи у другом дијелу првенства. Тај став је подржало 11 клубова, а против њега су била три клуба. Мишљења смо да би било какво прекрајање воље огромне већине клубова водило урушавању лиге, која је и овако на веома ниском нивоу - наведено је допису који су потписали представници Чапљине, Какња, Младости, Босне Ројал, Братунца, Прома, Леотара, Зрињског и Посушја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана