Тони Јовић вратио се на Градски стадион послије пет и по година: Због Борца возио 24 сата

Дарко Пашагић
Тони Јовић вратио се на Градски стадион послије пет и по година: Због Борца возио 24 сата

БАЊАЛУКА - Доскорашњи крилни нападач шпанског Агиљаса Тони Јовић до краја сезоне носиће дрес Борца, у који се враћа послије пет и по година.

Овај 29-годишњи хрватски интернационалац не крије одушевљење што ће поново бити члан клуба са Градског стадиона, на којем је боравио од јула 2014. до августа 2016. године и одиграо 61 утакмицу. Након договора са “црвено-плавима” својим аутомобилом кренуо је на пут са Пиринејског полуострва кроз Француску, Италију, Словенију и Хрватску, док је у Бањалуку требало да стигне јутрос послије више од 24 сата вожње.

- Чуо сам се челницима Борца прије неколико дана и све смо се већ тада мање, више договорили. Због свега тога сам и отпутовао у Шпанију, гдје сам прексиноћ раскинуо важећи уговор, који сам имао до љета. Договор је до будем члан Борца до краја сезоне, а послије видјећемо. Играма и залагањем у првом мандату међу “црвено-плавима” сам заслужио поштовање навијача и већ добијам поруке подршке. То ми је изузетно драго и срећан сам што се враћам у клуб у којем са провео веома лијепе тренутке - рекао је Јовић.

Мало је познато да Јовића за највећи град Српске осим лијепих фудбалских тренутака проведених прво у Борцу, а потом и у Крупи веже још нешто много драгоцјеније.

- На неки начин сам “бањалучки зет”. Наиме, супругу, која је из Теслића сам упознао у Бањалуци док је студирала, тако да нам повратак и те како одговора. Било нам је доста тешко у Шпанији са малим дјететом, а сада ће бити супер. Бићемо далеко ближи нашим породицама и сигурно ће нам бити далеко лакше - истакао је Јовић.

Вјерује да ће са Борцем успјети да избори трећи узастопни излазак Бањалучана на европску сцену.

- Добро сам упознат са ситуацијом у Премијер лиги и јасно је да је Зрињски далеко одмакао, али равноправно конкуришемо за друго мјесто или освајање Купа БиХ. Мислим да је ова екипа способна за тако нешто - наставио је Јовић.

Једва чека да се прикључи саиграчима.

- Надам се да ћу већ данас бити на тренингу, а сутра путујемо за Анталију, гдје ћу покушати да се изборим за што бољи статус. Сви смо свима конкуренција, незахвално је говорити да ли ћу бити првотимац, јер нисам обавио ниједан тренинг с екипом, али долазим из такмичарског ритма, јер у Шпанији нисмо имали паузу осим неколико дана око Нове године. У недјељу смо играли у првенству, а посљедњи пут играо сам прије двије седмице, тако да сам спреман већ за утакмице. Вјерујем да ће ми бити лакше да уђем у период припрема у турској Анталији - додао је Јовић.

Дујаковић отишао

Везни играч Никола Дујаковић од јуче није више члан Борца. Овај 25-годишњи фудбалер поникао је на Градском стадиону, али је 2015. године постао члан Крупе, у којој је провео шест сезона, а онда се прошлог љета вратио међу “црвено-плаве”. Имао је уговор до љета, али је дошло до споразумног прекида сарадње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана