Тони Јовић: Меч са Олимпиком кључан за опстанак Крупе

Синиша Котараш
Тони Јовић: Меч са Олимпиком кључан за опстанак Крупе

БАЊАЛУКА - Након пуна 23 кола фудбалери Крупе напокон су успјели да побјегну из зоне испадања и тренутно су на десетом мјесту са 25 бодова, колико има и Олимпик на позицији ниже, док је Радник посљедњи са 22.

Премијерлигаш из кањона Врбаса управо је преко Радника стигао у мирнију зону, а минималан тријумф од 1:0 уједно је први остварен у мечевима са екипом из Бијељине. Стријелац јединог гола био је Тони Јовић који наглашава како ће бити посебно срећан уколико овај погодак на крају донесе опстанак Крупи.

- Ето, поклопило се да сам се први пут у дресу Крупе уписао у стријелце и то веома важном мечу за све нас. Утакмица је била веома тврда, тешка за оба ривала, са јако мало шанси. Успио сам да искористим одличну асистенцију Ајдина Реџића и затресем мрежу гостију. Имао сам намјеру да шутирам из прве, али сам крајичком ока видио да један одбрамбени фудбалер иде на мене, окренуо се и, испало је и ефектно и најбоље за нас - објаснио је Јовић начин на који је постигао побједоносни погодак.

Крупи је у посљедња три кола, према неким процјенама, довољно да освоји три бода, а Јовић сматра како његов клуб може и више од тога.

- Шта да кажем, најљепше би било да побиједимо све три утакмице до краја. Шалу на страну, у доброј смо серији, форма нам је у успону и идемо пуном снагом до краја, па како буде. За нас ће одлучујућа утакмица бити она са Олимпиком јер ко њу добије, сигурно остаје у лиги. Вјерујем да ћемо то бити ми јер овај клуб заслужује мјесто међу најбољима - додао је Јовић којег уговор са Крупом веже до краја првенства.

У стручном штабу Крупе свјесни су да се налазе на корак од испуњења јединог циља, али да још предстоји 270 минута велике борбе.

- Сада је све у нашим рукама и напокон сами одлучујемо о својој судбини. Покушаћемо у Мостару изненадити Зрињски и срушити још једну негативну традицију. Под Бијелим Бријегом до сада нисмо освојили ни један бод и можда је вријеме да то сада урадимо. Побједа над Радником дала нам је вјетар у леђа и ако будемо прави, свашта је могуће - истакао је тренер Крупљана Синиша Мркобрада.

Крупа у предности

Постоји теоретска могућност да на крају 33. кола три клуба, Крупа, Олимпик и Радник заврше са истим бројем бодова. Уколико се то деси биће направљена мини-табела са међусобним учинком и у том случају Крупа би наредне сезоне била члан Премијер лиге. По том сценарију, Крупа је у међусобним дуелима имала највише освојених бодова, други би био Радник, а трећи Олимпик, али то Бијељинцима и Сарајлијама не би много вриједјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана