Бањалука: Почиње Свјетски куп у рафтингу

Срна
Бањалука: Почиње Свјетски куп у рафтингу

БАНЈАЛУКА - Петнаест рафтинг тимова из шест земаља у мушкој и женској конкуренцији од данас па до неђеље, 20. јуна, одмјераваће снагу и умијеће на буковима ријеке Врбас у оквиру Свјетског купа “Бањалука Врбас 2021 - Меморијал Бранка Штулић”.

Рафтинг клуб “Кањон”, Рафтинг савез Републике Српске и ријека Врбас угостиће више од 100 рафтера из Русије, Румуније, Мађарске, Летоније, Србије и БиХ.

Сви они такмиче се у четири дисциплине - слалом, спринт, “хед ту хед” и спуст, у категорији “Р 6”.

Тим из Русије стигао је раније и данашњии дан ће провести тренирајући на буковима ријеке Врбас, јер како кажу, желе из Бањалуке отићи са што више освојених медаља, саопштено је из Рафтинг клуба “Кањон”.

Тренер руског тима Алексеј Широков каже да му се веома допада у Бањалуци.

“Савршено је. Веома лијепо мјесто и планине, а и историја. Веома се радујемо што ћемо упознати историју ових простора и природне љепоте. Четири тима су дошла у Бањалуку

из различитих крајева земље - из Сибира, Москве, Краснојарска, Томска и Републике Алтај”, рекао је Широков.

Он очекује да ће тимови показати најбољи резултат и да увијек рачунају на побједу.

“Радоваћемо се спортистима, свим земљама које ће доћи да учествују на овом такмичењу али надамо се да ћемо успјети остварити најбољи резултат и побиједити”, каже Широков.

Добрим резултатима нада се и домаћа посада, бањалучки рафтинг тим Дајак клуб, који је протеклих мјесеци вриједно тренирао на ријеци Врбас.

Капитен посаде бањалучког Рафтинг клуба “Дајак” Драган Бабић каже да увијек иду да остваре побједу и да се нађу на побједничком постољу.

“Руси су ту са два веома јака тима. Долазе Мађари и Летонци, а доста добар тим има Србија. Биће то добре трке. Надамо се најбољим резултатима. Све ово је тек увертира у Свјетско првенство којем ће Бањалука бити домаћин 2023. године”, рекао је Бабић.

Трке у оквиру Свјетског купа почињу сутра на стази Бијели бук, а окончаће се у неђељу церемонијом дођеле медаља.

Током одржавања Свјетског купа, у циљу несметаног одвијања манифестације, на локалитету кањон Тијесно, на дијелу магистралног пута Карановац – Црна Ријека, доћи ће до измјене режима саобраћаја.

Саобраћај ће се сутра на дионици пута Карановац – Црна Ријека на локацији

такмичења, одвијати једном саобраћајном траком уз наизмјенично пропуштање возила, постављање прописане саобраћајне сигнализације и контролу од полицијских службеника МУП-а Републике Српске - Полицијске управе Бањалука, од 8.00 до 13.00 часова и од 14.30 до 17.30 часова.

Такмичење је организовано уз поштовање свих епидемиолошких мјера прописаних од Института за јавно здравство Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана