Тежак пут за млади тим Игокее

Милан Зубовић
Тежак пут за млади тим Игокее

ЛАКТАШИ - Јуниори Игокее играће у групи А полуфиналног турнира АБА лиге, који ће бити одржан од 28. новембра до 1. децембра у дворани Меге у Београду.

Заједно са њима у групи се налазе Будућност, Цибона, Крка, Мега и Партизан, док ће у групи Б у Задру играти Цедевита Олимпија, Црвена звезда, Приморска, Морнар, МЗТ и Задар.

Биће ово треће издање такмичења за јуниоре, а млада екипа из Александровца на прва два је стизала до трећег мјеста.

Прво са тренером Жарком Милаковићем на домаћем терену у Лакташима, потом са Александром Ћикићем у Славонском Броду, док их сада води Слободан Кецман.

- Добили смо доста тешку групу, гдје је актуелни шампион Цибона, као и Мега, о којој не треба трошити ријечи колико добро ради са младим играчима. Када се ту још дода Будућност, јасно је да ће утакмице бити веома тешке. Ипак, идемо храбро да се покажемо у најбољем свјетлу и никада се не предајемо унапријед. Остале су нам још двије седмице да направимо скаутинг осталих екипа и спремимо се за њих - рекао је Кецман.

На клупу је сјео овог љета и на располагању има нови тим у којем се налазе четири играча која су у Славонском Броду стигла до трећег мјеста.

- Трећа мјеста која су претходни тимови освајали обавезују нас да одиграмо и изнад граница својих реалних могућности, али исто тако то нас не оптерећује много. Генерално гледајући цијели тим је нов и кренули смо испочетка да радимо и уигравамо се. Имам искуснијих играча у тиму, као и оних млађих, којима ће ово бити добра прилика за стицање искуства. Знамо ко смо, знамо кога представљамо и идемо да се покажемо у најбољем свјетлу - казао је Кецман. 

Тренер из Бањалуке неће никога прикључити свом саставу, који се такмичи у Првој лиги Републике Српске, док би за Цибону могао да заигра Роко Пркачин, који има пуну минутажу у најбољем тиму “вукова”, а Будућност би из свог првог тима могла да краткотрајно прекомандује Федора Жугића, који је уписао неколико минута у АБА лиги ове сезоне.

- Највећи проблем биће нам утакмице првог дана турнира јер ћемо прије подне играти против Будућности, а навече са Цибоном и чини ми се да теже није могло. Нема кукања, већ само рад и тренинг, да се докажемо на регионалној сцени - истакао је Кецман.

По прве двије екипе из сваке групе избориће наступ на Фајнал фору, а мјесто и датум одржавања тог такмичења биће накнадно саопштени.

 

Распоред

Игокеа - Будућност  (четвртак - 11.45 часова)
Цибона - Игокеа      (четвртак - 20.15)
Игокеа - Крка           (петак - 18)
Игокеа - Партизан   (субота - 11.45)
Мега - Игокеа          (недјеља - 15)


Стигао Гагић

Спортски директор Игокее Вук Радивојевић казао је да више неће бити промјена у саставу након што је центар Ђорђе Гагић потписао уговор са екипом до краја сезоне и замијенио Дениса Клифорда, са којим је раскинута сарадња.

- То би било то што се тиче промена у тиму. Сада само тренинг и припрема за меч против Будућности наредне суботе - рекао је Радивојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана