Теодора Ђукић вицепрвак Балкана

Срна
Foto: срна

БАЊАЛУКА, - Члан бањалучког Карате клуба "Бушидо" Теодора Ђукић, освојила је сребрну медаљу на Балканском првенству у Поречу, наступајући у саставу репрезентације БиХ. Ђукићева је освојила сребрну медаљу у дисциплини кумите до 36 килограма у категорији дјевојчица 2010. годиште и ово јој је најбољи званични међународни резултат, саопштено је из Карате клуба "Бушидо".

Тренер Карате клуба "Бушидо" Драшко Миловановић изјавио је Срни да је Ђукићева за наступ на Балканском првенству прошла квалификације од Првенства регије Крајина, Првенства Републике Српске и финални квалификациони турнир Првенство БиХ. "На свим тим турнирима Теодора је освојила златну медаљу, била је првак регије Крајина, првак Републике Српске и првак БиХ и тим резултатима остварила пласман на Балканском првенству, које је од 15. до 17. октобра одржано у Поречу", рекао је Миловановић.

Он је навео да је Теодора Ђукић на Балканском првенству имала пет мечева од којих је четири побиједила, а у финалу је било неријешено 3:3. "У каратеу постоји правило првог поена у случају неријешеног резултата, онај који први направи поен тај је побједник, тако да смо на тај начин изгубили финални меч. Јако близу је била и те златне медаље", истакао је Миловановић.

Из Карате клуба "Бушидо" напомињу да су, осим Ђукићеве, још четворица њихових спортиста обезбиједили учешће на Првенству у Поречу - Кристијан Димитрић, Михајло Јаковљевић, Мирко Атељ и Владимир Лугоња. "Остварили смо три пласмана на пето мјесто и једно седмо мјесто, били смо јако близу још неких медаља, али недостајало је мало спортске среће", навео је Миловановић.

Осим Ђукићеве из Републике Српске, а у саставу репрезентације БиХ, још двоје спортиста из Бањалуке освојило је медаље. Бронзу су освојили Татјана Штрбац из "Синђелића" и Вељо Милишић из Клуба "16-а", док је сребрну медаљу освојила члан бијељинског Карате клуба "Унсу" Марија Гавриловић.

На првенству Балкана у Поречу, које је од 15. до 17. октобра одржано за дјецу до 13 година, а упоредо и за сениоре и ветеране у мушкој и женској конкуренцији, учествовало је 885 каратиста из Хрватске као домаћина, затим Бугарске, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Турске, Србије, Грчке, самопроглашеног Косова, Словеније и БиХ. У укупном пласману најуспјешнија је била репрезентација Србије, док је друга по успјешности била репрезентација БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана