Тенисер из Добоја постепено крчи пут на АТП листи: Недић скупља бодове и кује планове

Милан Зубовић
Тенисер из Добоја постепено крчи пут на АТП листи: Недић скупља бодове и кује планове

ПРИЈЕДОР - Четвртфинале турнира у Добоју донијело је нова два АТП бода младом тенисеру из Републике Српске Андреју Недићу, који на свом конту сада има четири поена.

Седамнаестогодишњи Добојлија само је један од осморице тенисера из БиХ који имају ренкинг на листи најбољих свјетских тенисера, с тим што ће двојици ускоро бити избрисани бодови јер их нису одбранили. Момак који је рођен 16. октобра 2004. године лани је постао најмлађи играч у историји тениса БиХ који је стигао до бода за АТП листу. Њега је освојио у Добоју, затим један у Дубровнику, који је одбранио ове године, док је нова два поново уписао у родном граду, гдје је први пут остварио двије побједе у низу прије него што је заустављен у четвртфиналу. Ипак, није незадовољан већ све то гледа као велики корак у преласку из јуниорске у сениорску конкуренцију, гдје су ствари много теже.

- Увијек може боље, али ово је велики искорак и успјех. Много ми је драго што сам побједе остварио код куће него у неком другом граду. Вјерујем да је ово почетак добрих резултата, јер иде љето и много турнира на којима планирам да играм - рекао је Недић.

Прво је побиједио Француза Лилијана Мармусеза, затим Словака Лукаша Покорнија, док је стао против Белгијанца Себастијана Жиме. Најбитнија ствар на фјучерсу у Добоју је искуство. Недић је као 1552. тенисер свијета одиграо три меча против играча који су међу 900 најбољих.

- Једино у првом колу није било претешко, а остала два меча била су баш исцрпљујућа. Велику помоћ пружила ми је публика, која ме бодрила и давала вјетар у леђа, па сам ношен том подршком остварио двије побједе. Играо сам против много боље пласираних играча који су старији три, четири године од мене, што је у овом узрасту пресудно и јасно видљиво јер су искуснији, бржи и имају више снаге. У трећем мечу стигао ме умор из два тешка претходна, па нисам могао издржати висок темпо до краја - нагласио је Недић.

До краја године планира да уђе међу 1000. најбољих на свијету.

- Са ова два бода из Добоја бићу око 1300. мјеста, што је напредак, желим међу хиљаду најбољих. Биће тешко, али не и неостварљиво. Одиграћу још неколико јуниорских турнира, јер на њима могу наступати до краја године, али ћу се постепено окретати сениорским турнирима и Кисељаку, Добоју, Брчком... - казао је Недић, који ове седмице игра на фјучерсу у Приједору.

Трофеји

Са само 16 година постао је шампион БиХ у сениорској конкуренцији, а запажене резултате је остварио и у јуниорској конкуренцији освојивши три турнира (један у Добоју, два у Мостару).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана