Текстилац још без заокруженог тима

Синиша Котараш
Текстилац још без заокруженог тима

ДЕРВЕНТА - Ситуација у редовима Текстилца није сјајна, али предсједник клуба Предраг Дринић истиче како све то није тако црно, те да ће популарни “кројачи” сигурно успјети да задрже статус прволигаша Српске на крају наредног првенства.

- Текстилац је прошле године обиљежио 100 година постојања и ми, како смо преживјели тај вијек, преживјећемо и ову годину која, руку на срце, није нимало једноставна. Зато се не затрчавамо са изјавама, само ћу вам рећи да је наша основна амбиција да задржимо прволигашки статус, а када комплетирамо екипу, онда ћемо моћи да много реалније видимо гдје смо и колико можемо. Рачунамо на већину играча који су ту били и протекле сезоне - тврди Дринић.

С друге стране, тренер Чедомир Ћулум муку мучи како да одради тренинг јер на окупу има само кадете и јуниоре.

- Још немамо ниједног играча под уговором, тако да су на тренинзима само ови голобради момци. Истина, до петка су ту били и играчи који су носили дрес Текстилца прошле сезоне те су ишчекивали да ће неко с њима поразговарати о продужетку сарадње. Проблем је у томе што још није одржана скупштина клуба па не знамо на чему смо, односно чиме располажемо - категоричан је Ћулум.

Оно што је добро за Текстилац је да ће градска власт, као и претходних година, бити уз клуб.

- Са градским властима никада нисмо имали проблема и оне су увијек биле уз клуб, а тако ће бити и сада. Наравно, схватамо њихове проблеме, вирус корона је проузроковао да нам је економија у тоталној дубиози и јасно је да у таквој ситуацији прво страда спорт. Нама је доток новца битно умањен и морамо да пронађемо начин како да то превазиђемо - казао је Дринић.

Према његовим ријечима, и поред свих проблема урађено је доста на и око стадиона, а одређени радови су још у току.

- Увелико је у току изградња нових свлачионица те реконструкција инфраструктуре, гдје дограђујемо још 750 метара квадратних корисног простора - закључио је први човјек Текстилца.

Извињење

Текстилац је у суботу требало да отпутује у Мркоњић Град и са Слободом одигра пријатељску утакмицу, али је тај меч ипак отказан.

- Једноставно, нисмо имали играчки кадар да одиграмо тај сусрет и морали смо да откажемо утакмицу. Чуо сам се са тренером Слободе Игором Мирковићем којем се и овим путем извињавам због тога што нисмо дошли - рекао је Ћулум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана