“Театар снова” за уживање и одрастање

Агенције
“Театар снова” за уживање и одрастање

МАНЧЕСТЕР - Добра игра фудбалера Партизана против Манчестер јунајтеда прије двије седмице није била награђена бодовима, али “црно-бијели” поново морају бити барем на истом, вјероватно и вишем нивоу уколико желе да се надају нечем у дуелу на “Олд Трафорду” (21 час).

Свима је јасно да су “црвени ђаволи” далеко од нивоа на којем су некада играли под вођством Алекса Фергусона, магија Олеа Гунара Солскјера с почетка мандата одавно је изблиједјела, од времена када су већини клубова Старог континента ноге дрхтале при самој помисли на гостовање у Манчестеру.

Међутим, још од тренутка када је постало јасно да су “црно-бијели” у групи са “ђаволима”, сви играчи Партизана, нарочито они млађи, чекали су овај тренутак.

Заиграти на “Театру снова” велика је привилегија коју добије само мали број фудбалера током каријере.

Зато момци Саве Милошевића треба да уживају у сваком тренутку, а, наравно, и покушају да понове партију из Београда.

- Било би идеално кад бисмо поновили све оно што смо радили у првој утакмици и да одиграмо још пет, десет одсто боље. Уколико успемо да издржимо притисак великог, чувеног стадиона и притисак на терену у првом полувремену, онда можда и имамо неке шансе - рекао је Милошевић.

Иако је истакао да ће његов тим играти нападачки у Београду нема сумње да ће одбрана бити на великим мукама, па Страхињу Павловића и Бојана Остојића очекује велики посао, док ће и бекови Немања Милетић и Слободан Урошевић бити на великом тесту.

Испред посљедње линије очекује се наступ Саше Здјелара и Бирбаса Натха, док би по крилима требало да дјелују Сејдуба Сума и Зоран Тошић, а у нападу вјероватно Такума Асано и Умар Садик.

- Најбитније је да наша дефанзива одради посао на највишем могућем нивоу. Да покушамо да не примимо гол, а мислим да ћемо га дати. Знамо како играју. Можда ће опет ући опрезније, са тројицом штопера у последњој линији, али видели смо да и ми можемо да будемо опасни, да умемо да запретимо - оптимиста је млади Павловић.

У Манчестеру, с друге стране, респектују Партизан, али поручују да је побједа императив, јер желе да избјегну било какве калкулације у посљедња два кола.

- Идемо по три бода против тима који ће се бранити и ићи на контре. Брзи су, морамо да обратимо пажњу - рекао је везиста “црвених ђавола” Фред.

 

Група Л

1. Манчестер ј.     3    2    1    0    2:0    7
2. АЗ Алкмаар      3    1    2    0    8:2    5
3. Партизан           3    1    1    1    4:4    4
4. Астана                3    0    0    3    1:9    0

Астана - АЗ Алкмар (16.55), Манчестер јунајтед - Партизан (21).
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана