Татјана Ђекановић прва Теслићанка на Олимпијским играма

Милан Зубовић
Татјана Ђекановић прва Теслићанка на Олимпијским играма

Теслић - Чланица Стрељачког клуба Геофон из Теслића Татјана Ђекановић добила је позив за учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру ове године.

Она ће бити шеста представница из БиХ која ће учествовати на највећем планетарном спортском догађају, а да ће путовати за Бразил сазнала је након позива из "Гласа Српске".

- Не могу да вјерујем! Заиста сам пресрећна јер се оваква прилика не добија сваки дан. Тешко да могу изабрати ријечи којима бих описала своју срећу у овом тренутку - изјавила је Ђекановићева.

Она ће тако постати прва Теслићанка која ће наступити на Играма, а најавила је да ће добијање позива прво прославити са својим најближима.

- Са пријатељима ћу прославити то што идем у Рио на Олимпијске игре. Сви они заслужују да им захвалим што су ме подржавали и помагали током свих година када смо се на различите начине довијали како да одемо на такмичења у иностранству - казала је Ђекановићева.

Одмах послије славља планира да појача интензитет тренинга и да што спремније дочека такмичење.

- Овај позив је највећа ствар у мојој спортској каријери и круна досадашњег рада. Није мала ствар отићи на Игре, али нећу себи да стварам притисак и оптерећујем се пласманом. Ипак, то не значи да ћу отпутовати неспремна. Отићи ћу на квалитетне припреме да што спремнија одем у Рио, али сад је још рано говорити о неким резултатима и пласману на крају такмичења јер треба много ствари да се поклопи. Очекујем да оборим лични рекорд и то би ми била сатисфакција - додала је Ђекановићева.

Стрељаштвом се бави од шестог разреда основне школе и прошла је све узрасне категорије Геофона. Држи сениорски и јуниорски рекорд БиХ у гађању ваздушном пушком.

- Стрељаштво ми је у крви и тај спорт ме много привлачи. Мој сан је увијек био да одем на Олимпијске игре и сав мој труд, рад и одрицање током свих година сада су се исплатили. Невјероватно сам срећна због тога што ћу бити дио највећег догађаја на свијету гдје ће се окупити највеће звијезде из свих спортова, а и ја ћу са њима бити дио тога - истакла је Ђекановићева.

Прво међународно такмичење које је очекује је Свјетски куп у Минхену. Након добијања позивнице може се очекивати да неће имати проблема са осигуравањем финансијских средстава за тај пут.

- Имамо финансијских проблема и сваки одлазак на такмичења у иностранство за нас је био велика ствар јер нисмо успијевали да скупимо новац за основне потребе. Надам се да ће послије овога бити више финансија за стрељаштво - закључила је Ђекановићева.

Такмичари

Експедицију БиХ у Рио де Жаниеру за сада чине атлетичари Лусија Кимани, Амел Тука, Хамза Алић, Месуд Пезер и Кемал Мешић. Очекује се пласман тенисера Дамира Џумхура и џудисткиње Ларисе Церић на ОИ са А нормом, као и позив за два пливача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана