Таленат Тијане Бошковић отишао до свјетских висина

Срна
Foto: rtrs.tv

БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик уприличио је данас у Бањалуци пријем за најбољу одбојкашицу свијета, српску репрезентативку Тијану Бошковић, која је поријеклом из Билеће.

Пријему су присуствовали и предсједник Републике Жељка Цвијановић и министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић.

Додик је истакао да је таленат Тијане Бошковић отишао до свјетских висина, те да је поносан на чињеницу да је Република Српска, кроз своје спортске савезе, препознала тај таленат.

"Бањалука је почаствована чињеницом да је данас међу нама Тијана Бошковић. Сасвим је довољно рећи њено име и сви знају о коме се ради, поготово ми у Републици Српској, који тако предано пратимо и навијамо за њу у свим утакмицама, гдје нам је много пута донијела радост", рекао је Додик новинарима.

Додик је истакао да је Тијана кроз највећа такмичења показала несумњив таленат, те да ју у будућности чека још више успјеха.

"Ми ћемо све то да пратимо, да навијамо и подржавамо Тијану", нагласио је Додик.

Додик је младој одбојкашици поручио да се увијек сјети Републике Српске, која ју много воли, поштује и подржава.

"Захвални смо за све што нам је Тијана подарила. Знамо да ју чекају тешке обавезе у новој сезони, али не сумњамо да ћемо и даље имати прилику да уживамо у великим мечевима", рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић захвалила је српској одбојкашици Тијани Бошковић што на одбојкашким теренима широм Европе и свијета проноси славу Републике Српске и Србије.

Бошковићева је захвалила на пријему и упућеним ријечима подршке, те нагласила да јој подршка свих људи из Републике Српске значи много.

"Та подршка ми даје додатну снагу и мотив да будем боља. И у будућности ћу се трудити да, гдје год да пођем, представљам свој град и Републику Српску у најбољем свјетлу", рекла је Бошковићева.

Женска одбојкашка репрезентација Србије освојила је сребрну медаљу на Европском првенству у одбојци, који је недавно одржан у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана