Такмичење у Лиги БиХ стартује овог викенда: Кошаркаши коначно на терену

Милан Зубовић
Такмичење у Лиги БиХ стартује овог викенда: Кошаркаши коначно на терену

БАЊАЛУКА - Несугласице, препирке, одгађања... у Лиги БиХ стављени су ад акта и сви кошаркашки клубови коначно ће изаћи на паркет овог викенда, када су на распореду утакмице другог кола.

Два меча првог кола играна прошлог викенда биће регистрована постигнутим резултатом, док ће преостали бити играни средином идуће седмице. Почетак шампионата донио је растерећење играчима и тренерима, јер коначно знају како да се спремају за нова искушења.

- Једва смо дочекали да крене такмичење и сви смо срећни због тога. Кашњење је направило проблеме свим тимовима, а играчи су били забринути за свој статус и онај ко каже да зна у каквом му је стању екипа, тај није нормалан. Надамо се да пауза од контролних утакмица није оставила трага те да ћемо бити спремни за нове изазове - рекао је тренер Младости Тихомир Мустапић.

Његова екипа гостоваће код Босна Ројала који је већ играо против Посушја.

- Здрави смо, добро тренирамо и потпуно спремни дочекујемо овај меч. Гледао сам Босну, јако озбиљна екипа, мада меч са Посушјем не треба сматрати њиховим максимумом јер могу још много боље. Наша енергија мора да буде на високом нивоу и само у том случају можемо се надати тријумфу - додао је Мустапић.

Трећу годину заредом екипа Братунца нову сезону отвара сусретом против Прома, чији тренер Бобан Нинић има великих проблема због повреде плејмејкера Роберта Картрајта.

- Чека нас прво коло у којем имамо велику жељу да сезону започнемо победом. Имамо мањих проблема са повредама, али се надамо да ће сви стиснути зубе и дати свој максимум. Надам се да ћемо имати подршку публике која нам је јако недостајала претходне сезоне - рекао је тренер Братунца Огњен Радић.

У другом колу састају се, субота: Спарс - Челик (17), Босна Ројал - Младост (17), Братунац - Промо (18), Зрињски - Радник (18), Леотар - Слобода (19), Широки - Посушје (20). Слободан је Борац.

Леотар

Први ривал Леотара биће Слобода, а најискуснији члан требињског тима Никола Ђурасовић срећан је због почетка.

- Након низа перипетија срећни смо што коначно почиње такмичење. Генерално, мало смо каснили са почетком припрема, тако да нам је ово одгађање од седам дана добродошло и сада смо спремни за сусрет са Слободом. Тузлаци имају одличан тим, добро склопљен, и знам да ће меч бити веома борбен. Морамо физички добро да се припремимо за утакмицу ако желимо тријумф - рекао је Ђурасовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана