Свесрпски куп у Требињу, омладински Сабор у Градишци

Милан Зубовић
Свесрпски куп у Требињу, омладински Сабор у Градишци

Град Требиње и Рукометни клуб Леотар, 24. и 25. децембра биће домаћини Свесрпског купа за рукометаше и рукометашице чији је организатор Рукометни савез Републике Српске. Првог дана (субота) игра се полуфинале за рукометаше: Војводина из Новог Сада и шабачка Металопластика (17 часова), односно Борац м:тел из Бањалуке и Леотар (19 часова).

Дан касније (недјеља) прво ће у 13 часова бити одигран меч за трофеј између рукометашица Железничара из Инђије и ЖРК Борац из Бањалуке. За 15 часова предвиђено је мушко финале овог такмичења којег су досад једино освајали рукометаши Војводине.

– Послије Теслића, Бањалуке и Пала сада ће Требиње бити домаћин Свесрпског купа, како за рукометаше исто тако и за рукометашице. Раније су организовали завршни турнир Купа Републике Српске и били су више него одлични домаћини и сигуран сам да ће тако бити и овог пута. Ми смо већ обезбиједили све што је потребно и очекујемо да ће ово бити још један велики рукометни спектакл – изјавио је Маринко Умичевић, предсједник Рукометног савеза Републике Српске.

Из канцеларије српске куће рукомета најавили су и организацију Сабора омладинског рукомета који је планиран за 10. јануаар 2023. године у Градишци.

- Имамо позитивно искуство са организацијом Сабора омладинског рукомета који је прије двије године одржан у Бањалуци. Сада ће се најмлађи окупити у Градишци и вјерујем да ће бити преко 400 дјечака и дјевојчица из цијеле Републике Српске. За учеснике који долазе из других градова обезбиједили смо смјештај са храном и ми се радујемо овом спортском догађају – додао је Умичевић.

Током одржавања Сабора у Градишци биће одигране и двије ревијалне утакмице између репрезентације Републике Српске и Србије (дјечаци рођени 2008. године) док ће се у истом годишту састати и дјевојчице Републике Српске и Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана