"Сутјеска" и "Власеница" не заборављају трагично настрадалог голмана

Срна
Foto: срна

ФОЧА - Фудбалери клубова "Сутјеска" и "Власеница" одиграли пријатељску утакмицу у Фочи у част сјајног гломана Миливоја Мишу Савића који је трагично настрадао 2007. године.

Иако је и ове године изостао Меморијални турнир у фудбалу "Миливоје Мишо Савић" у Власеници, два клуба не дозвољавају да изблиједи сјећање на овог спортисту.

Миливоје Савић је рођен 1987. године у Сарајеву, а фудбалску каријеру је почео у "Власеници", гдје је у рату избјегао са својом породицом.

У "Сутјеску" је дошао 2006. године и за годину дана оставио неизбрисив траг.

Вјечито насмијани момак који је плијенио својом појавом и сјајним одбранама уливао самопоуздање својим саиграчима, са фочанским плаво-бијелима је 2007. године изборио пласман у Прву лигу Републике Српске и био је један од најзаслужнијих за тај историјски успјех.

Исте те године, трагично је настрадао у саобраћајној несрећи у Фочи.

Преминуо је 19. септембра 2007. године у Болници у Подгорици, четири дана након саобраћајне несреће.

Фудбалски клубови "Сутјеска" и "Власеница" чувају успомену на талентованог голмана, који је био тек напунио 20 година и којем је предвиђана одлична каријера.

У пријатељском одмјеравању снага, фочански прволигаш савладао је друголигаша из Власенице са 3:1.

Два гола за "Сутјеску" постигао је Дејан Рашевић, а један Дејан Мојовић, док је за "Власеницу" стријелац био Далибор Крезовић, који је са покојним Савићем играо за оба ова клуба.

Делегације "Сутјеске" и "Власенице", заједно са родитељима и пријатељима Миливоја Савића, прије утакмице прислужиле су свијеће и положиле цвијеће на мјесту несреће.

На заједничком ручку након утакмице и дружењу играча и чланова два клуба, представници "Власенице" најавили су да ће меморијал обновити наредне године уколико то прилике буду дозвољавале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана