Субић се враћа на Градски стадион

Дарко Пашагић
Субић се враћа на Градски стадион

Бањалука - Бивши капитен Борца, 26-годишњи Александар Субић пред повратком је у матични клуб, а поновни члан “црвено-плавих” требало би да постане до краја седмице.

Офанзивном лијевом беку прије неколико дана је истекао четворогодишњи уговор са Партизаном у којем није искрено ни добио праву шансу и сада је тренутно без ангажмана. Само у првој сезони, када је међу “црно-бијеле” стигао као један од најбољих играча Премијер лиге БиХ, био је у конкуренцији за први тим и тада је одиграо 10 првенствених утакмица. Потом је је на годину дана позајмљен тузланској Слободи, гдје је углавном био стандардан, да би послије “Тушња”, 12 мјесеци провео на нишком “Чаиру”, као члан Радничког, у којем је одиграо 22 првенствена сусрета. Посљедњу годину уговора у Хумској провео је као члан другог тима Партизана.

Уколико дође до договора двије заинтересоване стране, Субић би могао бити једна од веома важних карика прилично моћног Борца у наредној сезони, коме већ сада многи предвиђају борбу за сам врх, иако су челници клуба најављивали да је циљ средина табеле, односно бити што даље од опасне зоне.

Бањалучки великан, који је јуче прославио 93 године постојања до сада је ангажовао седам појачања. Као што је познато “црвено-плавима” су се на Златибору прикључили некадашњи фудбалер Партизана, а донедавно Вождовца Марко Јовановић и бивши играч Црвене звезде и некадашњи репрезентативац Србије Марко Мирић, коме је посљедњи клуб белгијски Локерен. Прије њих чланови клуба из “Платонове” постали су Младен Лучић (Радник), Иван Црнов (Триглав), тандем из Жељезничар Спорт тима, Дејан Босанчић и Бојан Марковић, те Малијац Ђудони Гбакле, који је дошао из Загреба. У овом тренутку на проби је млади Рус Сергеј Тараханов, а у клубу активно раде на ангажовању нападача, још једног штопера и десног бека.

Пораз од Напретка

У трећој контролној утакмици на Златибору фудбалери Борца доживјели су први пораз. Послије побједе над Сутјеском од 3:0 и ремија са Спартаком (1:1) изабраници Бранислава Крунића изгубили су од Напретка са 0:1, а стријелац јединог гола био је Иван Ђорић у 12. минуту.

- Екипа Напретка изашла је високо, током цијелог меча вршила пресинг и нису нам дали да играмо. Гол смо примили из једне грешке. Оно што је важно видио се сваки наш недостатак у овом тренутку. То је добро за нас, да видимо шта су наши проблеми и на чему би требало да радимо - истакао је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана