Стварање прилика највећа бољка Борца

Дарко Пашагић
Стварање прилика највећа бољка Борца

Бањалука - Иако су прије сусрета у редовима Борца очекивали побједу против Младости, изабраници Бранислава Крунића до ње нису дошли, а према ријечима стратега Бањалучана, његова екипа могла је да остане и без бода.

Опет су се “црвено-плави” поприлично мучили у фази напада, тешко су долазили до изгледних прилика, а и оне које су створене олако су прокоцкане.

- Контролисали смо игру већим дијелом меча, али једноставно још једном се показало да веома тешко долазимо до правих прилика. Немамо играче који могу да се пробију напријед и направе вишак у фази напада, а уклапање новајлија у екипу иде теже од очекиваног - нагласио је Крунић.

У досадашњем дијелу првенства Борац је постигао четири гола, три Стојан Врањеш и један Саша Кајкут. Занимљиво је нагласити да је Врањеш све голове постигао послије прекида, а Кајкут након велике грешке одбране Радника.

- Играчи које смо довели у љетњем прелазном року нису профил фудбалера који може да ријеши утакмицу, али је било тешко довести још квалитетније, јер смо екипа која је у елиту дошла из нижег ранга. Сада нам не преостаје ништа друго него да из ове екипе извучемо максимум, а онда на зимској паузи видимо шта се може још поправити. Ипак, очекујем да у наредним колима реализација буде бар мало боља - наставио је Крунић.

Више од 4.000 гледалаца на Градском стадиону није имало прилику да види голове, али су гости из Добој Какња већ на старту у трећем минуту показали да нису дошли да се бране. Марио Црнички је са ивице казненог простора погодио стативу. Борац је у наставку имао више од игре, али су се прилике тешко стварале, зато не треба ни да чуди вербални конфликт у финишу првог дијела капитена “црвено-плавих” Стојана Врањеша и повратника на Градски стадион Александра Субића. Искусни Врањеш је оштро приговорио млађем саиграчу због себичности, јер умјесто да лопту дода, он је готово из мртвог угла покушао да савлада противничког голмана, али није успио. Међутим, бурна расправа двојице саиграча брзо се смирила.

- Овакве ситуације су саставни дио игре и све је брзо ријешено. Једноставно, у неком тренутку играч прецијени своје могућности и не успије да ријеши ситуацију онако како је замислио, а имао је много бољих рјешења - нагласио је шеф стручног штаба Борца Бранислав Крунић.

Меч из ложе Градског стадиона гледао је предсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза, који је био специјални гост челника Борца.

Пехар

Прије почетка сусрета Борац - Младост потпредсједник Фудбалског савеза Републике Српске Милорад О. Лале Бањалучанима је уручио пехар за освојено прво мјесто у Првој лиги Републике Српске у сезони 2018/19. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана