“Студенти” највећи могући изазов кошаркашима Борца

Душан Репија
“Студенти” највећи могући изазов кошаркашима Борца

САРАЈЕВО - Кошаркаши Борца испунили су циљ већ послије два меча АБА 2 “балона” који се игра у Сарајеву, јер су савладали Хелиос и Слободу, а у суботу навече покушаће да ураде оно што још ником није успјело - да савладају подгорички Студентски центар.

Бањалучани су се са два тријумфа додатно приближили пласману у плеј-оф, који сада изгледа као врло реалан. Зна то и плејмејкер Драшко Кнежевић, уз Николу Танасковића, кључни човјек у преокрету против Слободе. “Црвено-плави” су сада на скору 6-3 и налазе се у групи тимова од другог до петог мјеста. Зато поручује да ће посљедњи меч у Сарајеву бити велики изазов, којем се радују. Филијала Будућности је на врху табеле са максималних девет побједа.

- Остварили смо свој циљ, јер смо дошли бар по два тријумфа. То је оно што смо зацртали, а сада можемо растерећено. Они су већ обезбиједили пласман у плеј-оф и према приказаном су први фаворити за освајање такмичења. Сигуран сам да у њиховом ростеру има доста играча који су квалитет и за први разред регионалног такмичења, па ће овај дуел бити велики изазов за нас. Они мање-више рутински долазе до побједа, па ће овај меч показати нашу праву вриједност. Биће напорно и тешко, али немамо намјеру да се предамо и задовољимо учињеним - рекао је Кнежевић.

Цијела сезона Борца је пуна успона и падова, а оно што је помало нелогично јесу много боља игра и резултати у АБА 2 лиги него у првенству БиХ.

- Имамо изузетно велику шансу да изборимо плеј-оф. Све чешће се спомиње могућност да учесници тог дијела такмичења играју и наредне сезоне у АБА 2 лиги, па нам је то додатни мотив. Сад смо при врху и желимо ту и да останемо, те да изборимо пласман међу осам најбољих. Слобода је један од тимова који такође претендује на доигравање, па је овај тријумф утолико значајнији - казао је сјајни организатор игре који се опоравио од повреде и ухватио прави ритам у кључном дијелу сезоне.

Највећа бољка Бањалучана је отварање утакмице. И Хелиосу и Слободи дозволили су да створе опипљиву предност, па су морали да јуре резултат. На срећу, оба пута су успјели да се изваде, али ће у случају истог сценарија против Подгоричана до преокрета доста теже доћи.

- Не знам због чега нам се то понавља, али то више не смијемо да дозволимо. У оба дуела имали смо двоцифрен заостатак, што је јако лоше. Радује што се током меча приберемо, скупимо и покажемо карактер, међутим, на топљење предности ривала изгубимо доста енергије - закључио је Кнежевић.

Математика

Тренер Борца Драган Николић имао је много критика на рачун својих кошаркаша због још једног у низу лошег отварања меча.

- Учили смо математику. То смо дјелимично савладали, могу да им дам четири минус. Отворили смо утакмицу како не треба, све остало је било у реду. Да ли смо спавали, били нервозни или уживали, то мене не занима, битно је да смо остварили побједу коју смо већ заборавили. Идемо даље - рекао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана