Стрељачки клуб „ТРБ Бијељина“ окупио стријелце из региона

Срна
Стрељачки клуб „ТРБ Бијељина“ окупио стријелце из региона

БИЈЕЉИНА - Стрељачки клуб (СК) „ТРБ Бијељина“ организовао је други по реду Међународни турнир у прецизном стрељаштву у којем учествује 60 мушкараца и 20 жена из Републике Српске, Србије, Хрватске и Македоније.

Предсједник тог клуба Предраг Ракић појаснио је да је ријеч о гађању из пиштоља, на растојању од 15 метара, при чему сви такмичари користе клупске пиштоље Техничког ремонта Братунац.

-Најбољи такмичар у мушкој конкуренцији освојиће нови модел тог пиштоља, који још није у продаји, те ће имати ексклузивно право да га први региструје у БиХ. Част нам је што су данас са нама велика имена из свијета стрељаштва, попут репрезентативца Србије Душка Петрова, као и представници САЈ-а МУП-а Републике Српске, Центра за обуку МУП-а Српске, као и гости из стрељачких клубова региона, са којима годинама сарађујемо - навео је Ракић.

Предсједник Стрељачког савеза Републике Српске Љубиша Боровчанин захвалио је Стрељачком клубу „ТРБ Бијељина“ за веома добро организовани турнир и промовисање овог вида спорта међу младима.

-Данашње такмичење прилика је да наставимо да радимо на омасовљењу стрељачког спорта у Републици Српској, да јачамо клубове, али и такмичарски дух. Као и до сада, имамо велику подршку од Стрељачког савеза Србије, који нам је узор - истакао је Боровчанин.

Потпредсједник Стрељачког савеза Србије Никола Марић нагласио је важност протокола о сарадњи између савеза.

-Годинама сарађујемо у нашем развојном програму када је реч о млађим категоријама. Стрелци из Српске гостују на нашим националним такмичењима, а у управо је у току и камп у Караташу за младе, где се налазе и стрелци из Републике Српске и Бијељине - додао је Марић.

Главни спонзор такмичења је Технички ремонт Братунац и угледни привредник Славен Ристић, који годинама улаже средства у промоцију и развој спорта у Републици Српској.

Друга награда у мушкој конкуренцији на Међународном турниру у прецизном стрељаштву, који се одржава у Бијељини, износи 300 КМ, а трећа 100 КМ. У женској конкуренцији, прва награда је 500 КМ, друга 300, а трећа 100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана