Штопер Борца Дејан Узелац презадовољан издањем против Олимпика: Игра која охрабрује

Дејан Марић
Штопер Борца Дејан Узелац презадовољан издањем против Олимпика: Игра која охрабрује

БАЊАЛУКА - Штопер Борца Дејан Узелац сматра да је доминантно издање против Олимпика јасан доказ да су Бањалучани на правом путу и да с правом имају највише амбиције на два фронта.

“Црвено-плави” су у мечу 25. кола м:тел Премијер лиге потпуно разбили “вукове” (3:0), пруживши једну од најзрелијих партија ове сезоне. Може се расправљати о томе колики је квалитет ривала, међутим, оно што охрабрује је чињеница да су ученици Марка Максимовића свих 90 минута знали шта желе и како да дођу до циља.

На вријеме су повели, потом и у правом тренутку дуплирали предност, да би тачку на и ставио управо Узелац, првенцем у клубу, чији члан је постао прије нешто више од два мјесеца.

При том је Олимпик био потпуно безопасан, Борац је затворио све прилазе свом голу и тако трасирао пут до 15. лигашког тријумфа којим се издвојио на “коти два”.

Узелац има разлога за задовољство. Његов тим је уписао нова три бода, са саиграчима из дефанзивне линије је сачувао мрежу нетакнуту, а стигао је и да “поентирао” на другој страни терена.

- Тешко да може боље од овога. Генерално смо одиграли добро као екипа, иако није било лако, пошто смо енергетски били истрошени. У среду смо играли куп и то се донекле осетило. Ипак, на крају се све добро завршило, са три бода у нашем џепу - изјавио је Узелац за “Глас Српске”.

Наш саговорник је додао да он и саиграчи са пуним једрима улазе у завршницу кампање у којој су циљеви највиши.

- Овакве утакмице и лагане победе увек охрабрују и дају нам самопоуздање пред завршне битке на два фронта. На терену смо деловали као екипа, тимски дух је приметан, испоштовали смо све зацртано пред меч и, када је тако, резултат не може да изостане - појаснио је стамени штопер.

Борац се новом “тројком” осамосталио на другој позицији са пет бодова мање од Сарајева, које је синоћ гостовало код Вележа. С друге стране “црвено-плави” су стигли до полуфинала Купа БиХ у којем су у првом мечу савладали Клис са 4:1.

- Близу смо финала, а циљ нам је да освојимо трофеј у Купу. Наравно, нећемо се предати ни у првенству. Ићи ћемо корак по корак, од утакмице до утакмице - додао је Узелац.

Некадашњи адут Баната, Пролетера, Дрине, Жељезничара, Олимпика, Металца и Слободе брзо се уклопио на Градском стадиону.

- Трудим се увек да дајем максимум, на сваком мечу, против сваког ривала. Задовољан сам, свлачионица ме прихватила на најбољи могући начин, тако да је све добро. Срећан сам и због првенца, мада је мени је мање битно ко постиже поготке све док Борац побјеђује - закључио је Узелац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана