Стојан Врањеш се осврнуо на посљедња дешавања у Премијер лиги: Борац је велики клуб, а Бањалука господски град

Дарко Пашагић
Стојан Врањеш се осврнуо на посљедња дешавања у Премијер лиги: Борац је велики клуб, а Бањалука господски град

БАЊАЛУКА - Капитен Борца Стојан Врањеш, који је седмим голом у сезони пресудио Сарајеву у дербију 11. кола Премијер лиге БиХ, рекао је да му нису јасни константни напади на Борац и умањивање резултата Бањалучана у претходном периоду.

Врањеш је у 47. минуту мајсторски искористио асистенцију Горана Закарића и главом погодио мрежу “бордо” тима. Тако је ко зна који пут минулих година у делиријум довео навијаче и показао да има фантастичан осјећај за гол.

- Јасно је да смо освајањем титуле прошле сезоне прекинули доминацију сарајевских и клубова из Херцеговине и да им то није по вољи. Међутим, то је њихов проблем, а ти напади на нас ће нам улити додатну снагу да покажемо колико можемо. Нико не спомиње како су се титуле освајале у претходним сезонама, како су неки до ње долазили због вируса корона, једино им сметају Борац, Врањеш и наш бивши предсједник Вицо Зељковић. Нека само тако наставе, а ми ћемо им у инат и ове сезоне показати, гдје им је мјесто - истакао је Врањеш за “Глас Српске”.

По његовим ријечима све што се дешава у посљедње вријеме није коректно, не само према Борцу већ и Бањалуци.

- Ниједан инцидент на мечу против Сарајева, сјајна подршка са трибина показала су још једном колико је Борац велики клуб, као и његови навијачи, али и колико је Бањалука господски град. Нисмо најбоље стартовали ове сезоне, било је турбуленција, много осцилација, у европским утакмицама смо се много трошили и емотивно и физички јасно је да улазимо у све бољу форму, што смо показали, нарочито у посљедње двије утакмице. Први пут смо побиједили Вележ у Мостару откако се игра Премијер лига, а против Сарајева смо на Градском стадиону славили послије скоро пуних десет година - наставио је Врањеш.

Осврнуо се и на сусрет са екипом са “Кошева”.

- Дерби сигурно може добити више него пролазну оцјену, јер се на њему имало шта видјети. Знало се и прије утакмице да ће бити тврдо и да ће побједника највјероватније одлучити један гол. Тако је и било, али вјерујем да су гледаоци отишли задовољни са стадиона - додао је Врањеш.

Један од јунака побједе над Сарајевом био је и голман Бојан Павловић, који је на чудесан начин у 63. минуту спријечио изједначење.

- Била је незгодна ситуација, али су шут успјели изблокирати Горан Закарић и Дино Ћорић и онда сам ја довршио посао. Међутим, то не бих истицао у први план, већ чињеницу да из утакмице у утакмицу играмо све боље и боље. Са новим тренером Немањом Миљановићем у екипу је ушла и нова енергија, а у посљедња три изузетно тешка меча показали смо колико вриједимо. Иако смо бодовно заостали на почетку сезоне, првенство је дуго, играмо све боље и сигурно је да ћемо већ до краја јесени бити у само врху табеле - истакао је Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана