Стојан Врањеш, најбољи играч и стријелац Борца: У Бањалуци смо фаворити против свих

Синиша Котараш
Стојан Врањеш, најбољи играч и стријелац Борца: У Бањалуци смо фаворити против свих

Бањалука - Капитен и један од најискуснијих фудбалера Борца Стојан Врањеш показао је залагањем и понашањем на терену како се бори за боје свог клуба, а са три постигнута поготка у четири утакмице најзаслужнији је за седам освојених бодова.

У разговору за “Глас Српске” ипак је истакао да му није најважније да тресе противничке мреже.

- Волио бих да и сви остали постижу голове, али када је већ тако, онда нека потраје. Само да наставимо са добрим играма и сакупљањем бодова. Најважније ми је да сам здрав јер када сам потпуно спреман, онда и све остало иде својим током. Једноставно, голове не можеш да планираш и да очекујеш да ћеш их постизати када ти хоћеш, њих или има или нема - категоричан је Врањеш.

Бањалучани су у прва четири кола постигли исто толико голова, те освојили седам бодова. Ипак, капитен Борца каже да је могло и боље.

- Што се тиче голова, надам се да ће након Саше Кајкута и остали доћи на ред да обрадују навијаче. Дао сам их ове сезоне три и сваки ми је подједнако драг и вриједан. Једино што ми је остала жал за оном стативом у Тузли. А када су бодови у питању, очекивао сам можда и више. Али, добро је, не можемо да се жалимо. Ако смо већ нешто и изгубили, надокнадићемо то у наредним утакмицама. У сваком случају, имали смо добар старт, можда да смо још донијели бар бод из Тузле - објаснио је Врањеш.

Прву гостујућу побједу у новом првенству Борац је остварио у Бијељини, али нема времена за претјерано славље јер у Бањалуку стиже веома неугодан ривал Младост.

- Драго ми је због побједе и гола, али ми није први пут да се радујем у Бијељини. Још прије 12 година сам са Борцем славио истим резултатом (2:1), а сјећам се да је други погодак постигао Драган Бенић. Што се тиче Младости, чуо сам да су нам, наводно, незгодан ривал, али ја у Бањалуци не признајем ништа. Не само Младост, већ ни остале ривале, јер је Борац на свом терену увијек фаворит и мора да иде на побједу. Поготово што имамо сјајну атмосферу у свлачионици и тим који може много. Уз то, и ситуација у клубу је супер и ми на томе заснивамо свој оптимизам - истакао је Врањеш.

Капитен Борца посебно је одушевљен атмосфером коју на трибинама праве они највјернији навијачи, популарни “лешинари”.

- Предивно је видјети четири или пет хиљада навијача, и увијек је лијепо кад се игра пред пуним трибинама. Драго ми је што су “лешинари” поново ту, у великом броју, а посебно, не само мени, већ и цијелој екипи значи њихова подршка на гостовањима. Зато и трчим прво њима када постигнем погодак, што ми је остало још из времена када сам први пут играо у Борцу - рекао је Врањеш.

Говорећи о амбицијама у овој сезони, Врањеш је казао да се оне знају већ одавно.

- Циљ нам је да будемо при врху, а шта то тачно значи, то ћемо да видимо. Најважније је да се клуб до краја стабилизује и без еуфорије настави са добрим партијама и резултатима. Ако успијемо дохватити Европу, добро, ако не, ето нас наредне године - закључио је капитен Бањалучана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана