Стефан Миљковић посљедње појачање Борац м:тела: Даћемо све од себе за трофеје

Душан Репија
Стефан Миљковић посљедње појачање Борац м:тела: Даћемо све од себе за трофеје

Бањалука - Посљедње појачање Борац м:тела у овом прелазном року је Стефан Миљковић који је јуче и званично ставио параф на једногодишњи уговор, а претходно већ показао квалитет у припремним утакмицама.

Лијеви бек имао је прилично необичан пут јер је послије Радничког из Крагујевца каријеру градио у Турској, а сплетом околности стигао је чак и до дреса националног тима Либана. Како је накупио прилично велико интернационално искуство, од њега се очекује велики допринос у сезони која почиње за десетак дана.

- Све што сам до сада видео у Борцу ме је одушевило. Много тога сам сазнао и од мог пријатеља, а бившег играча Борца Милана Ђукића и за сада је све позитивно. Добро сам се уклопио, полако хватамо ритам и верујем да је пред нама добра сезона - рекао је Миљковић.

Како је већ дуго ван Србије, прилике у БиХ скоро да не познаје, али зна које су обавезе Борца пред сваку сезону.

- Искрено, не познајем конкуренцију, али ово што сам видео, мислим да имамо прилично добру екипу и да ћемо јурити трофеје. Да ли ћемо успети, не знам, али знам да ћемо дати све од себе, јер име и историја клуба то налажу. Битно је да нас заобиђу повреде и да што спремнији дочекамо старт првенства - рекао је Миљковић.

На турниру у Београду, који су у конкуренцији Црвене звезде, Вождовца и Динама из Панчева освојили “црвено-плави”, Миљковић је проглашен за најбољег играча. Иако има 28 година, спада у ред најискуснијих изузимајући ветеране Бојана Љубишића и Дејана Унчанина.

- Мислим да ће ми стечено искуство из иностранства користити да се што брже и лакше уклопим. Наша екипа је врло млада, имамо квалитет и велику жељу, а за колико ће то на крају бити довољно, остаје да се види. Надамо се најбољем - закључио је Миљковић.

Слога и Коњух

До почетка првенства (22. септембар) Бањалучани неће моћи да се припремају у дворани “Борик” у којој се одвијају друге активности. Због тога тренирају једном дневно у сали ОШ “Борисав Станковић” те у Челинцу, а други тренинг најчешће обављају у теретани.

- Надам се да нас то неће превише пореметити иако у једном дијелу сигурно хоће. У току ове седмице требало би да одиграмо контролну утакмицу са Слогом из Добоја, а посљедњи тест имаћемо у суботу у Живиницама против Коњуха - рекао је тренер Бојан Унчанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана