Стефан Глоговац, нови центар бањалучког Борца: Шћекић и Кнежевић превагнули да дођем

Милан Зубовић
Стефан Глоговац, нови центар бањалучког Борца: Шћекић и Кнежевић превагнули да дођем

БАЊАЛУКА - Велико појачање под кошем Борац је добио у виду Стефана Глоговца.

Центар из Требиња договорио се о сарадњи са Бањалучанима који се након седам година враћају у Лигу БиХ, а у избору средине пресудиле су двије особе, тренер Марко Шћекић и будући саиграч Драшко Кнежевић.

- Знам да је Шћекић био добар играч и сјећам се његових партија, а када је контактирао са мном, осјетио сам добре намјере да са екипом може направити нешто позитивно. Истина, нисам прихватио на прву јер сам имао понуде неколико клубова из Друге АБА лиге, али је превагнуло то што вјерујем да се кошарка враћа у Бањалуку па сам брзо преломио. Уз то, чуо сам се са Драшком, којег познајем много година, и када ми је рекао да има понуду те да жели да потпише уговор, заједно смо одлучили да дођемо у Борац - изјавио је Глоговац.

Поменута двојица у различитим периодима носила су дрес Игокее, док је Глоговац био саиграч са такође новопридошлим Аљошом Јанковићем, а одлично познаје и остатак тима јер је против доста играча већ играо.

- Гледајући појачања која су стигла, екипа на почетку припрема изгледа одлично. Иако смо још млади, имамо доста искуства да озбиљно схватимо шта се од нас тражи и да направимо добар резултат. Екипа на прву дјелује суперталентовано, Кнежевић је био један од најбољих играча Сутјеске у Другој АБА лиги, ту је Божо Ђумић који је био члан Партизана и има много искуства, као и  момци млађи од мене који чекају праву прилику у сениорској конкуренцији да се покажу у правом свјетлу - казао је Глоговац.

Рођен је 1994. године у Требињу и почетак каријере везан је за Спарс, да би једну сезону одиграо у Меги, потом био члан Игокее, затим поново Спарса, а прошлу сезону провео је у Зрињском из Мостара. Када су у питању амбиције, жели да броји само побједе.

- Са играчке стране желимо да се што боље спремимо за искушења у Лиги БиХ те остваримо пласман у врху табеле, односно изборимо Лигу шест. Управа клуба није нам рекла шта очекује од нас, али то већ сами претпостављамо, тако да је сигурно да ћемо дати све од себе да будемо пријатно изненађење у повратничкој сезони - додао је Глоговац који је са Игокеом био шампион БиХ 2017, а годину касније освојио је Куп.

Јанковић и званично

Аљоша Јанковић званично је постао члан Борца. Рођен 1999. године у Котору, висок је два метра и игра на позицији плеја и бека. Са кадетском репрезентацијом БиХ освојио је злато на ЕП 2015. заједно са Џананом Мусом, Санијем Чампаром и Његошем Сикирашем, а наступао је и на У17 шампионату свијета у Сарагоси. Био је члан јуниорског и сениорског тима Игокее, а са јуниорима је стигао до трећег мјеста на завршном турниру АБА лиге у Лакташима. Посљедњу сезону провео је у Тамишу из Панчева играјући КЛС, гдје је на 22 утакмице просјечно биљежио шест поена уз 3,4 скока током 15 минута по утакмици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана